Ο Γιαλόν είναι και υπουργός Στρατηγικών υποθέσεων και ουσιαστικά παραδέχτηκε πως Ισραήλ, Η.Π.Α. και Ε.Ε., θα μπορούσαν να «χτυπήσουν» άνετα το Ιράν.
Σύμφωνα με τον Γιαλόν, «το ιρανικό κέντρο έρευνας και σχεδιασμού όπου σημειώθηκε η φονική έκρηξη στις 12 Νοεμβρίου, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 17 ιρανοί στρατιώτες, ανέπτυσσε ένα σύστημα για την παραγωγή ενός πυραύλου με βεληνεκές 10.000 χιλιομέτρων, ο οποίος στόχευε τον «Μεγάλο Σατανά», τις Η.Π.Α.».
Βέβαια, ο ίδιος αρνήθηκε να δώσει κι άλλα στοιχεία για την πολύνεκρη επίθεση στην Ιρανική βάση, ωστόσο αρκέστηκε να ξεκαθαρίσει πως κάθε βάση του Ιράν, είναι εύκολος στόχος: «Οποιαδήποτε εγκατάσταση την οποία υπερασπίζονται άνθρωποι μπορεί να πληγεί από ανθρώπους", επεσήμανε. "Είναι δυνατό να πλήξουμε όλες τις εγκαταστάσεις του Ιράν και αυτό το λέω βασιζόμενος στην εμπειρία μου ως (πρώην) αρχηγός του γενικού επιτελείου του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ».
Στη συνέχεια προχώρησε το θέμα πιο πολύ, σημειώνοντας: «Η Δύση έχει την δυνατότητα να επιτεθεί στην Τεχεράνη, ενώ όσο το Ιράν δεν είναι πεπεισμένο για την αποφασιστικότητά της θα συνεχίσουν τους ελιγμούς. Οι Ιρανοί πιστεύουν ότι η αποφασιστικότητα (της Δύσης) όσον αφορά την στρατιωτική δράση και τις κυρώσεις είναι ανύπαρκτη».
Σύμφωνα με τον ίδιο για να σταματήσει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν χρειάζεται ένας συνδυασμός πολιτικής απομόνωσης, οικονομικών κυρώσεων, υποστήριξης της αντιπολίτευσης του Ιράν και μίας αξιόπιστης στρατιωτικής επιλογής.
«Ένα τόσο μη συμβατικό καθεστώς δεν θα πρέπει να έχει μη συμβατικές δυνατότητες», υπογράμμισε ο Γιαλόν.
Η τοποθέτηση αυτή, ενισχύει ακόμα περισσότερο τα πολεμικά σενάρια, που θέλουν το Ισραήλ και τις Η.Π.Α. να ετοιμάζουν ένα χτύπημα κατά του Ιράν...