και συγγραφείς στην εκδήλωση, που θα γίνει στις 29 Φεβρουαρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών - Ιδρυμα Ωνάση. Αρχίζοντας από το ερώτημα, πόσο καλά γνωρίζουμε τις περιπέτειες και την πορεία της Ακρόπολης μέσα στους αιώνες οι ομιλητές αναπτύσσοντας έναν διάλογο με το κοινό θα προσπαθήσουν να εντοπιστούν τις λιγότερο καλά φωτισμένες πλευρές της ιστορίας του μνημείου και τα ίχνη μεγάλων γεγονότων και αλλαγών, των οποίων υπήρξε «θύμα» ή σιωπηλός μάρτυρας.
Γιατί η Ακρόπολη, μπορεί να παραπέμπει σήμερα αυτομάτως στην εποχή που χτίστηκε ο Παρθενώνας είτε στην εποχή που άρχισε το μνημείο να υμνείται ως σύμβολο του σύγχρονου πολιτισμού, όμως στο διάστημα των είκοσι χρόνων που μεσολάβησαν γνώρισε ποικίλους κατακτητές, μικρές και μεγάλες περιπέτειες, κινδύνους αφανισμού και δύσκολες διασώσεις. Μια άλλη ιστορία που λίγοι γνωρίζουν.
Σε αυτά θα αναφερθούν οι ομιλητές, Δημήτρης Πλάντζος επ. καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Γιάννης Χαμηλάκης καθηγητής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον της Αγγλίας, και Χρήστος Χρυσόπουλος συγγραφέας και δοκιμιογράφος με συντονιστή τον Αναστάσιο - Ιωάννη Μεταξά ομ. καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου του Εργαστηρίου Πολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η εκδήλωση εντάσσεται στον κύκλο «Η αφήγηση της Ιστορίας και η διδασκαλία της ως ιστορικά φαινόμενα» που φιλοδοξεί να αναδείξει επίκαιρα, κρίσιμα ζητήματα.
Που και Πότε
Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Μικρή Σκηνή (Λεωφόρος Συγγρού 107 - 109, τηλ. : 213 0 178000). Λέξεις και Σκέψεις: «Η βιογραφία της Ακρόπολης. Το εμβληματικό μνημείο της Αθήνας». 29 Φεβρουαρίου, ώρα 19:00. Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων εισόδου αρχίζει μία ώρα πριν την εκδήλωση.
erroso.blogspot.com