tromaktiko: Ρυθμίσεις για τα ομόλογα των αποταμιευτών και τα δάνεια των δημ. υπαλλήλων

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ρυθμίσεις για τα ομόλογα των αποταμιευτών και τα δάνεια των δημ. υπαλλήλων



Εκ νέου διαβεβαιώσεις για την προστασία των Ελλήνων που έχουν μετατρέψει τις αποταμιεύσεις τους σε ομόλογα, έδωσε ο Υπουργός Οικονομικών στην συζήτηση... του εφαρμοστικού νόμου για το PSI, που πήρε τελικά το πράσινο φως της Βουλής.
Ο κ. Βενιζέλος έκανε γνωστό ότι σύντομα θα φέρει ρύθμιση με την οποία η παρακράτηση στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν πάρει στεγαστικά δάνεια θα πέσει στο μισό από εκείνη που υπάρχει σήμερα ενώ ανάλογη πρόνοια θα υπάρξει επίσης στις περιπτώσεις που οι μισθωτοί στην οικογένεια είναι δύο, ώστε η δόση του στεγαστικού τους δανείου να μην υπερβαίνει τα 4/10 του μηνιαίου εισοδήματός τους.

Ο Υπουργός Οικονομικών κινήθηκε πάντως και πάλι διλημματικά, «θυσίες με προοπτική ή θυσίες χωρίς προοπτική, μείωση περιουσιών ή εκμηδένιση περιουσιών, αυξημένη ανεργία ή καθολική ανεργία» ήταν τα ερωτήματα που έθεσε, πριν επαναλάβει ότι η άρνηση του προγράμματος οδηγεί είτε σε συντεταγμένη χρεωκοπία είτε σε ασύντακτη που «θα γυρίσει την Ελλάδα», όπως ανέφερε, « σε επίπεδα Αλβανίας ή Μολδαβίας για να επιβεβαιώσουν κάποιοι την στρατηγική τους».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι το PSI συνεπάγεται ένα νέο ξεκίνημα με καλύτερους όρους. «Πρέπει», είπε, «να ολοκληρώσουμε την εφαρμογή του προγράμματος και να το μετατρέψουμε σε εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης».

Κατηγορώ κατά της κυβέρνησης που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε «παγκόσμιο μπαταχτσή και επαίτη» χωρίς μάλιστα να υπάρχει σιγουριά για το αύριο εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Ο κ. Καρατζαφέρης στηλίτευσε το γεγονός ότι η επόμενη μέρα της συμφωνίας βρίσκει την χώρα μας περαιτέρω υποβαθμισμένη από τον οίκο Fitch υπογραμμίζοντας ότι οι μόνοι που θα εξυπηρετηθούν από το όλο κούρεμα είναι οι δανειστές μας που είχαν κουρελόχαρτα και τώρα παίρνουν ομόλογα ΑΑΑ λόγω της εγγυήσεως του ταμείου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε ότι με τη συμφωνία ο λαός οδηγείται όλο και πιο βαθιά στην χρεοκοπία. «Πρόκειται για μία ιστορική συμφωνία αλλά για ποιους; Τράπεζες, δανειστές και αγορές. Για τον λαό είναι ένα βήμα πιο κοντά στο ολοκαύτωμα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την προστασία των Ελλήνων πολιτών που αγόρασαν ομόλογα στην πρωτογενή αγορά γιατί σε διαφορετική περίπτωση κανείς δεν πρόκειται να ξαναεμπιστευτεί το ελληνικό κράτος, ζήτησε η Ντόρα Μπακογιάννη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το PSI ψηφίστηκε με την στήριξη ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Δημοκρατικής Συμμαχίας.
briefingnews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!