tromaktiko: Εσχάτη προδοσία

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Εσχάτη προδοσία



του Σάββα Καλοκαιρινού 
Την Ελλάδα την κατέστρεψαν οι κυβερνήσεις Σημίτη και Παπανδρέου που είπαν ψέματα στο λαό και έπαιξαν με τη σκέψη και τη νόησή μας βάζοντάς μας σε ένα...
ατέρμονο κυκεώνα υπερδανεισμού και μάλιστα τώρα παίζοντας τους σωτήρες .

Χθες κάθε που άκουγα στην ψηφοφορία το ναι σε όλα μου ερχόταν να αναγουλιάσω γιατί σκεφτόμουν τους δοσίλογους και τους αλήτες που κατάντησαν την Ελλάδα μια χώρα επαιτών . Ναι σε όλα από τον ΓΑΠ … αναμενόμενο γιατί το παλικάρι κάνει αυτό που του λένε εδώ και χρόνια, είτε οι πράκτορες της Αμερικής , είτε το μικρό και ανύπαρκτο μυαλό του που κατάντησε τη χώρα μας όπως βλέπουμε. Ναι και από τον συμφοιτητή του όμως ο οποίος επί δύο συναπτά έτη εφήρμοζε ένα αντιμνημονιακό πλαίσιο με σθένος και μια δήθεν πατριωτική στάση. Όπου στεκόταν κατακεραύνωνε τις επιλογές του πρώτου μνημονίου και τώρα;;;; Τώρα έκανε όπως είπε ένα βήμα πίσω, γιατί όπως υποστήριξε, θα πέφταμε στο γκρεμό.

Δυστυχώς όμως για όλους εκείνους που χθες έριξαν τις μάσκες τους και είδαμε το αηδιαστικό πρόσωπό τους, στην Ελλάδα του αύριο, αυτοί και τα τσιράκια των ευρωπαϊκών αγορών και των δεύτερης διαλογής αρχηγών των ευρωπαϊκών κρατών (πχ Βενιζέλος, Παπαδήμος κ.λ.π.) , αυτοί λοιπόν στην Ελλάδα του αύριο δεν έχουν θέση ελεύθεροι αλλά έχουν τη μ΄νη θέση που τους αξίζει .Μια θέση πίσω από τα κάγκελα της φυλακής καταδικασμένοι για προσωπικά συμφέροντα και εσχάτη προδοσία.

Εσχάτη προδοσία για τις συζητήσεις του ΓΑΠ με τους Αμερικάνους που ποτέ δε δόθηκαν στη δημοσιότητα αλλά τα διαβάσαμε στο wikileaks , εσχάτη προδοσία για τον Σαμαρά ο οποίος έπαιξε με τις ψυχές τόσων υποστηρικτών του οι οποίοι τον είδαν να λιγοψυχάει μπροστά στο προσωπικό του συμφέρον και να συμβάλλει στο αλυσοδέσιμο της χώρας μας για καμία 50αρια χρονάκια, εσχάτη προδοσία σε όλους οι οποίοι ψήφισαν ναι σε όλα και ειδικά εσχάτη προδοσία σε αυτόν το Βενιζέλο ο οποίος ντροπιάζει το μεγάλο και τεράστιο σε ιστορία όνομα. Τόσα χρόνια αυτός που ήταν; Δε συμμετείχε στις προηγούμενες κυβερνήσεις;; δεν έφτιαξε ειδικούς νόμους για να μην τιμωρούνται οι υπουργίσκοι και τα βουλευτάκια αυτής της χώρας; Παράλληλα, εσχάτη προδοσία και παραδειγματική τιμωρία για το συνεργάτη τους Σημίτη, για τον τραπεζίτη – προδότη που εξυπηρετεί ξένα συμφέροντα και φροντίζει να περνάει τα θέλω της Ευρώπης πουλώντας τη χώρα . Τέλος, εσχάτη προδοσία για εκείνους οι οποίοι χρησιμοποιούν τους λεγόμενους γνωστούς άγνωστους για να μην ακούγονται οι φωνές του λαού προς τα έξω και προτιμούν να σπάνε την ιστορική πρωτεύουσα της δημοκρατίας παρά να αφήσουν έναν δημοκρατικό λαό να διαδηλώσει εναντίον της βεβήλωσης της μελλοντικής μας προοπτικής.

Χθες αυτό που είναι χειρότερο ακόμα κι από το πέρας του μνημονίου, είναι η καταστροφή βασικών αρχών της δημοκρατίας. Είναι το βαθύ χτύπημα στο δημοκρατικότερο κράτος του κόσμου, το κράτος που δημιούργησε αυτή την έννοια .

Θα είμαστε όλοι, ή όσοι τέλος πάντων μείνουμε, στην Ελλάδα να ζήσουμε αυτό το δεύτερο μνημόνιο και οι επιπτώσεις του θα βαρύνουν όλους μας . Αλλά οικονομικά και ίσως πολιτικά! Γιατί εκείνους που πρόδωσαν αυτά που πίστευαν θα τους βαραίνει όπου κι αν πάνε στη σάπια ψυχή τους! Αίσχος και ντροπή για εκείνους που τολμούν να νομίζουν πως εκφράζουν τον ελληνικό λαό. Εκφράζουν την απέραντη ανικανότητα που τους διακατέχει και θα επωμιστούν τις ευθύνες που τους αναλογούν για αυτή την εσχάτη προδοσία.

Το μοναδικό που χθες βγήκε σαν καλό ήταν τα 40 όχι των βουλευτών, οι οποίοι με σωστές προϋποθέσεις ίσως αποτελέσουν έναν κάποιον πυρήνα για να καταρρεύσει το σάπιο πολιτικό σύστημα και να οριοθετηθεί κάτι απλά καλύτερο για τον τόπο! Γιατί τώρα χρειαζόμαστε φωτεινούς ανθρώπους, όχι φωτεινές λύσεις!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!