tromaktiko: Απλήρωτοι καθηγητές μουσικής στο Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Απλήρωτοι καθηγητές μουσικής στο Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας



Είμαι απο τους τυχερούς ανθρώπους που κατάφερα να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα
και να κάνω επάγγελμά μου το αντικείμενο που αγαπάω όσο τίποτα άλλο στο κόσμο. Είμαι καθηγητής μουσικής στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας.

Στο πολιτιστικό αυτό υπάρχουν άλλοι 80 περίπου καθηγητές μουσικής - με 8μηνη σύμβαση, η οποία αναεώνεται κάθε χρόνο - διαφόρων ειδικοτήτων εκτός των τμημάτων χορού όπου διδάσκουν περίπου 20 άτομα (σύνολο 100 ατόμων δηλαδή). Οι μαθητές μας φτάνουν τους 1000 περίπου (μπορεί και να τους ξεπερνούν). Τα τμήματα αυτά ΔΕΝ είναι δωρεάν για τους μαθητές. Κάθε μαθητής λοιπόν πληρώνει τα δίδακτρά του κανονικότατα. Επίσης ο τρόπος πληρωμής μας είναι με την
ώρα (ωρομίσθιοι), συγκεκριμένα με τη μαθητική ώρα (50 λεπτά). Τα μαθήματα όμως είναι διάρκειας 40 λεπτών. Οπότε στους 5 μαθητές πληρωνόμαστε τους 4 ουσιαστικά, και αν το γενικεύσουμε στο σύνολο των μαθητών, απο τους 1000 πληρωνόμαστε τους 800. Και σιγά σιγά φτάνουμε στο φλέγον ζήτημα. Μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί πως εν μέσω κρίσης, "καλό" είναι που πληρωνόμαστε έστω κι έτσι. Δυστυχώς όμως δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα. ΟΛΟΙ οι καθηγητές ΔΕΝ έχουν πάρει ΟΥΤΕ ΕΝΑ cent για τις υπηρεσίες τους απο την αρχή του σχολικού έτους, δηλαδή απο μέσα Νοεμβρίου που ξεκινήσαμε μέχρι τη στιγμή που μιλάμε και όχι μόνο. Εκτός απο τα συγκεκριμένα χρήματα, υπάρχουν και χρήματα τα οποία δεν έχουν δοθεί απο τη προηγούμενη χρονιά. Απο την αρχή της (σχολικής) χρονιάς μας λένε ψέμματα και μας παραμπέμπουν ο ένας στον άλλον χωρίς να αναλαμβάνει κανένας την ευθύνη.

Απο την ημέρα που έχει αναλάβει ο συγκεκριμένος δήμαρχος το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η εικόνα του στον κόσμο, χωρίς να σκέφτεται πως επιβιώνουμε, που κάποιοι απο εμάς δεν έχουμε άλλες δουλειές, έχουμε οικογένειες να θρέψουμε και πάρα πολλά έξοδα να πληρώσουμε τα οποία συνεχώς τρέχουν.

Οι πρόεδροι της επιχείρησης πολιτισμού του δήμου μας, αλλάζουν σχεδόν κάθε μήνα με αποτέλεσμα κάθε ένας που έρχεται, να προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, δήθεν για να ενημερωθεί. Το πιο φυσικό βέβαια, είναι να αναρωτηθεί κάποιος που πηγαίνουν τα χρήματα απο τα δίδακτρα, τα οποία θα μπορούσαν να καλύψουν αρκετές απο τις ανάγκες των καθηγητών.

Λοιπόν, τα χρήματα αυτά τα παίρνουν απο την επιχείρηση μας και τα διοχετεύουν σε πληρωμές υπηρεσιών οι οποίες το μόνο που είχαν σκοπό ήταν να διατηρήσουν καλή την εικόνα του "αγαπητού" Δημάρχου μας.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!