tromaktiko: Τα γεγονότα της Αταλάντης

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Τα γεγονότα της Αταλάντης



Τα γεγονότα της Αταλάντης το 1990 είναι μια από τις σημαντικότερες και πιο μυστήριες εμφανίσεις άγνωστων ιπτάμενων σκαφών στον Ελλάδικό χώρο που αξίζει να σας την παρουσιάσουμε.
Την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου του 1990 μία σειρά από περίεργα γεγονότα συνέβησαν στην Ελλάδα και αποτέλεσαν μία από τις πιο παράξενες περιπτώσεις εμφάνισης εξωγήινων σε αυτόν τον πλανήτη. Αταλάντη είναι το όνομα μιας πόλης που βρίσκεται στην κεντρική Ελλάδα, στο νομό Φθιώτιδας. Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο όχι για ένα, αλλά για 12 με 17 ιπτάμενα αντικείμενα, που εμφανίστηκαν αρχικά επάνω από το βουνό της Πεντέλης, στην Αθήνα. Τα ΑΤΙΑ πέταξαν νότια ως την Πελοπόννησο και άλλαξαν πορεία ξανά προς την κεντρική Ελλάδα. Στο δεύτερο πέρασμά τους πάνω από την κεντρική Ελλάδα, περίπου στις 9:30 μ.μ., ένα από τα ΑΤΙΑ, φάνηκε να έχει δυσλειτουργίες και λίγα λεπτά αργότερα το αντικείμενο συνετρίβη έξω από το μικρό χωριό Μέγας Πλάτανος, μερικά χιλιόμετρα από την Αταλάντη. Πολλοί κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν το παράξενο γεγονός στις τοπικές αρχές αλλά το δύσβατο της περιοχής δεν επέτρεπε βραδινή πρόσβαση στο σημείο της συντριβής.

Σύμφωνα με μαρτυρία από οικογένεια πολύ κοντινής περιοχής, στις 21:30 εντόπισαν στον ουρανό δεκατρία φωτεινά αντικείμενα κινούμενα με μεγάλη ταχύτητα, με δυνατά σαν προβολείς (όπως είπαν) φώτα που έσκιζαν τον ουρανό, τα οποία πέρασαν από πάνω τους και έφυγαν. Μετά από 15 λεπτά, άκουσαν τρείς διαδοχικές εκρήξεις και στον ουρανό εμφανίστηκε ένα κόκκινο αντικείμενο πολύ μεγαλύτερο από τα προηγούμενα, που έμοιαζε να έχει πάρει φωτιά. Ενώ το κοιτούσαν, αυτό έπεσε στο έδαφος, στο διπλανό λόφο, που απέιχε ένα χιλιόμετρο. Έπειτα από λίγο ήρθαν πετώντας με μεγάλη ταχύτητα άλλα μικρότερα και περικύκλωσαν το μεγάλο σχηματίζοντας κύκλο γύρο του, φωτίζοντας έντονα την περιοχή. Η μαρτυρία συνεχίζει: ‘’Ο άντρας μου φοβήθηκε μήπως έρχονταν προς τα εμάς, Άρπαξε το δίκαννο και κίνησε προς το μέρος τους για να τα βλέπει καλύτερα. Μπροστά από το φλεγόμενο αντικείμενο φάνηκαν να περνούν κάποιες σκιές αλλά δεν μπορούσαμε να διακρίνουμε αν ήταν άνθρωποι ή κάτι άλλο. Κάτι έκαναν μέσα στον φωτεινό κύκλο, που είχαν σχηματίσει γύρω από το μεγάλο αντικείμενο. Παρέμειναν εκεί περίπου από τις δέκα το βράδυ της Κυριακής μέχρι τις τρείς τα ξημερώματα της Δευτέρας".

Το πρωί το μόνο που υπήρχε ήταν λίγος καπνός , ενώ το έδαφος όπου έγινε η προσγείωση και η γύρω χαμηλή βλάστηση είχαν καεί. Άλλος μάρτυρας που πήγε στην περιοχή της προσγείωσης, βρήκε κάποια εξαρτήματα μηχανισμού και ένα σπογγώδες υλικό. Κοντά στο σημείο αυτό βρισκόταν ένα πεύκο, με τον κορμό του καμμένο σε χαμηλό ύψος. Όταν ο μάρτυρας επιχείρησε να πιάσει το πεύκο, στο χέρι του εμφανίστηκαν μικρές φουσκάλες, σαν να είχε καεί.

Στις 19 Οκτωβρίου του 1990 το κέντρο έρευνας και τεχνολογίας της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, εξέδωσε μια δήλωση σχετικά με το γεγονός στην Αταλάντη. Σύμφωνα με αυτή την δήλωση, στις εγκαταστάσεις βρέθηκαν:

- Κομμάτια ενός θηλυκού βύσματος 11 με εκατοστά διάμετρο, φτιαγμένο από χαλκό και με αραβικούς αριθμούς στο κέντρο του
- Μία σειρά ενός multipin καλωδίου φτιαγμένο από χαλκό, συνδεδεμένο με το προαναφερθέν βύσμα.
- Ο μονωτής αυτών των καλωδίων που ήταν ένα μεταξένιο ύφασμα
- Ένα καμένο ελαστικό κυκλικό κάλυμμα
- Ένα δαχτυλίδι από χάλυβα
- Τρεις μπάρες από χάλυβα 10 cm η κάθε μία
- Στην κάτω μεριά δύο ρυθμιστές με το ελληνικό γράμμα Φ στην βάση τους

Η έκθεση βεβαιώνει ότι τα συντρίμμια που βρέθηκαν, ήταν γήινης προέλευσης, δεδομένου ότι υπήρχαν αριθμητικές και αλφαβητικές ενδείξεις. Ήταν παλαιάς τεχνολογίας, βασισμένοι στα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν. Είναι πιθανώς κομμάτια ενός παλαιού δορυφόρου. Αυτό το συμπέρασμα βασίστηκε στις μετρήσεις, την καλωδίωση και την κατασκευή. Ο δορυφόρος πρέπει να είναι από την Ευρώπη ή την πρώην σοβιετική ένωση. Σχετικά με το γράμμα Φ, η επιτροπή ανέφερε ότι είναι από τη σοβιετική ένωση δεδομένου ότι εκείνη η χώρα χρησιμοποιεί το ελληνικό αυτό γράμμα στο κυριλλικό αλφάβητό της και επίσης έχει την τεχνολογία για μια τέτοια συσκευή.

Αυτή είναι μια καλή έκθεση. Γιατί όμως μετά από το λίγο της παραμονής τους στο κέντρο έρευνας και τεχνολογίας της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, τα συντρίμμια μεταφέρθηκαν στη NASA;
xrisima.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!