επιβεβαίωσε μελέτη Ελλήνων ερευνητκών στο ερευνητικό και πειραματικό κέντρο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ΕΛΠΕΝ.
«Σύμφωνα με τα ευρήματα μια κουταλιά ωμό ελαιόλαδο την ημέρα στην σαλάτα βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης στα πειραματόζωα κατά 30% και παράλληλα μειώνει κατά το 1/3 την βαρύτητα του εμφράγματος του μυοκαρδίου, ενώ ακόμα πιο ισχυρή είναι η επίδραση της στα τριγλυκερίδια» επισημαίνει καθηγητής καρδιολογίας.
Ο διακεκριμένος Έλληνας καρδιολόγος και τ. πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Καρδιολογίας προσθέτει ότι αυτή η ευνοϊκή επίδραση του ελαιόλαδου αντιστοιχεί με την πρόσληψη (από τα πειραματόζωα) 10 μg και 20 μg της ουσίας ελευρωπαϊνης η οποία υπάρχει κυρίως στα φύλλα της ελιάς.