tromaktiko: Επιστολή - διαμαρτυρία των ιδιωτικών κλινικών προς τους Υπουργούς!

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Επιστολή - διαμαρτυρία των ιδιωτικών κλινικών προς τους Υπουργούς!



«Σας απευθύνουμε αγωνιώδη έκκληση για ακόμα μία φορά για την άμεση πληρωμή μέρους τουλάχιστον των υποχρεώσεων των ασφαλιστικών ταμείων προς τις Κλινικές μας έως ότου γίνει η εξαγγελθείσα συνολική ρύθμιση από το Υπουργείο Οικονομικών. Με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι ο ΕΟΠΥΥ παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της διοίκησης...
και των στελεχών του για την ομαλή λειτουργία του συστήματος υγείας, δεν έχει χρήματα προκειμένου να κάνει τις απαραίτητες πληρωμές και καμία πρόβλεψη δεν έχει ληφθεί από εσάς για τη διάθεση χρημάτων στις ιδιωτικές κλινικές.

Είναι αδιανόητο να παρέχουμε υπηρεσίες με απλήρωτους εργαζομένους, με απλήρωτους προμηθευτές και πλέον οι περισσότεροι από εμάς με εκκρεμείς ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις. Είναι πολλές δε οι Κλινικές που τις επόμενες ημέρες θα οδηγηθούν σε αναστολή της λειτουργίας του αφού αφενός δεν προσέρχονται οι εργαζόμενοι στην εργασία τους, αφετέρου δεν θα μπορούν να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των ασθενών λόγω έλλειψης φαρμάκων και υλικών.

Επομένως είναι επιτακτική η ανάγκη να διευθετηθεί άμεσα το πρόβλημα των πληρωμών μας, διαφορετικά, η μόνη λύση, την οποία και θα αναγκαστούμε να εφαρμόσουμε, είναι η καταβολή από τους ασθενείς του αντιτίμου της νοσηλείας τους. Το γεγονός αυτό θα οδηγήσει και στην αναστολή της συνεργασίας μας με τον ΕΟΠΥΥ για δε τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού θα πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα για τη νοσηλείας τους.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για την ασφαλή αντιμετώπιση των ασθενών ασφαλισμένων σας, ελπίζουμε στην άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος».

Με εκτίμηση

Ιδιωτική Ενωση Ιδιωτικών Κλινικών και Μονάδων Υγείας


www.markos.tv


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!