tromaktiko: Συνεχίζεται η δωρεάν παραχώρηση γης!

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Συνεχίζεται η δωρεάν παραχώρηση γης!



Συνεχίζεται η περίοδος υποβολής των αιτήσεων οι οποίες μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του...
ΟΠΕΚΕΠΕ www.opekepe.gr.

Οι αιτήσεις ενοικίασης αγροτικής γης αφορούν στις περισσότερες Περιφέρειες της χώρας ενώ αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν άνεργοι, νέοι αγρότες, απόφοιτοι γεωτεχνικών σχολών δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, επαγγελματίες αγρότες βιοκαλλιεργητές και κτηνοτρόφοι. Καλό είναι αν ενδιαφέρεστε να δώσετε μεγάλη έμφαση

στα απαιτούμενα δικαιολογητικά που αναγράφονται στην ιστοσελίδα ή δίνονται εγγράφως ανα Περιφέρεια αφού το ενδιαφέρον είναι μεγάλο λόγω κρίσης.

Πέραν της παραχώρησης δημόσιας ελεύθερης γης που παραχωρείται από τον πρώτο βαθμό της Αυτοδιοίκησης υπάρχουν επιμέρους προγράμματα που εκτελούνται από τους Καλλικρατικούς Δήμους. Έτσι δεν έχετε τίποτα να χάσετε πλην ελαχίστου χρόνου αν επικοινωνήστε με το δήμο στον οποίο βρίσκεστε ή στο πλησιέστερο δημοτικό κατάστημα ώστε να ρωτήσετε αν υπάρχει σε εξέλιξη κάποιο πρόγραμμα ή αν πρόκειται να πραγματοποιηθεί προκειμένου να αποκτήσετε καλλιεργήσιμη γη σε χαμηλές τιμές, αφού όλοι οι δήμοι ανα τη χώρα διαθέτουν μεγάλες εκτάσεις που είναι αγροτικές και παραμένουν ανεκμετάλλευτες.

Σε μερικούς μάλιστα όπως για παράδειγμα στο Δήμο Σερβίων Βελβεντού στη Δυτική Μακεδονία, ήδη έλαβε χώρα πρόγραμμα με την Δημοτική αρχή να προσανατολίζεται στη διενέργεια δεύτερου προγράμματος παραχώρησης γης . Την ίδια αναζήτηση μπορείτε να την κάνετε και μέσω ιντερνέτ. Σε κάποιες περιπτώσεις όπως για παράδειγμα στο πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή ενότητα Γρεβενών η εντοπιότητα δεν αποτέλεσε βασικό κριτήριο με αποτέλεσμα το σημαντικότερο ποσοστό των ενοικιαστών γης, να προέρχονται από την....Αθήνα!!!! Αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα αφού η γη είναι αφενός δημόσια και αφετέρου η αποκέντρωση είναι το ζητούμενο σε μια χρονική φάση που οι μεγάλες πόλεις διαλύονται ταλαιπωρώντας τους άλλοτε προνομιούχους κατοίκους τους, με τους επαρχιώτες αποδεδειγμένα πλέον να απολαμβάνουν ως επί το πλείστον υψηλότερο επίπεδο διαβίωσης.

Ακόμη και αν δεν καταφέρετε να λάβετε γη μέσω τον προγραμμάτων δεν πρέπει να απογοητευτείτε αφού η γη στη χώρα μας παραμένει αναξιοποίητη με τις τιμές ενοικίασης της από ιδιώτες να είναι σε πολλές περιπτώσεις τόσο χαμηλές που η απόσταση από τα 5 ευρώ ανα έτος των παραπάνω προγραμμάτων να μην είναι χαοτική!!!

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως η περίοδος υποβολής αιτήσεων ανα Περιφέρειες έχουν ως εξής:

Μέχρι 29/2 οι αιτήσεις για βιοκαλλιεργητές επίσης 29/2 για παραχώρηση γης στην Περιφέρεια Σερρών

Μέχρι 22/2 για παραχώρηση γης σε Λάρισα και Μαγνησία

Μέχρι 15/2 για παραχώρηση σε Θεσσαλονίκη Κιλκίς και Φλώρινα και Περιφέρεια Βοιωτίας

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!