tromaktiko: «Η Ελλάδα δεν φεύγει από την ευρωζώνη»

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

«Η Ελλάδα δεν φεύγει από την ευρωζώνη»



Πεπεισμένος ότι βρισκόμαστε «πολύ κοντά» σε μία συμφωνία για την παροχή νέας οικονομικήςβοήθειας στην Ελλάδα... δηλώνει ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι

«Γνωρίζω ότι γίνονται σημαντικές προσπάθειες από όλους όσοι εμπλέκονται. Πιστεύω ότι είμαστε πολύ κοντά σε μία συμφωνία"», δήλωσε ο κ. Μόντι σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

«Πιστεύω ότι μία συμφωνία είναι σημαντική για την Ελλάδα και τη γενικότερη σταθεροποίηση των αγορών. Και κανονικά όταν κάτι είναι πολύ κοντά και είναι απαραίτητο, τότε αυτό συμβαίνει», πρόσθεσε.

Όσον αφορά την πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας ο Ιταλός πρωθυπουργός σχολίασε: «Πρώτον, είμαι κάθε άλλο παρά σίγουρος ότι θα υπάρξει στάση πληρωμών στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει. Δεύτερον, είτε χρεοκοπήσει είτε όχι, δεν βλέπω την Ελλάδα να φεύγει από την ευρωζώνη».

Ο κ. Μόντι εκτίμησε εξάλλου ότι οι αγορές δεν έχουν ακόμη βγάλει την ετυμηγορία τους για τις προσπάθειες της Ιταλίας να καταπολεμήσει την κρίση χρέους, παρά την επιτυχημένη επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

«Πρέπει να πω πως τα δημόσια και ιδιωτικά συγχαρητήρια για τις προσπάθειες της Ιταλίας ήταν περισσότερα απ' όσα περίμενα, κυρίως από την πλευρά του (Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ) Ομπάμα», δήλωσε ο κ. Μόντι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

Παρόλα αυτά αναγνώρισε, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι «είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε αν τα καλά σχόλια θα έχουν αποτέλεσμα». «Για τις αγορές θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος», σημείωσε ο κ. Μόντι.

Ο κ. Ομπάμα από την πλευρά του χαιρέτισε θερμά την Πέμπτη «το σταθερό ξεκίνημα» του κ. Μόντι που ανέλαβε την πρωθυπουργία της Ιταλίας τον Νοέμβριο, ενώ του εξέφρασε τη «μεγάλη εμπιστοσύνη» των ΗΠΑ.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!