tromaktiko: Σε ένα χρόνο θα αποκατασταθούν οι ΧΑΔΑ του δήμου Δράμας

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Σε ένα χρόνο θα αποκατασταθούν οι ΧΑΔΑ του δήμου Δράμας



Σε περίπου ένα χρόνο θα έχει τελικά ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του ενεργού ΧΑΔΑ του δήμου Δράμας, αλλά και του ΧΑΔΑ Σιδηρονέρου...
η λειτουργία του οποίου έχει διακοπεί από το 2010.

Η δαπάνη, ύψους 1,425 εκατ., ευρώ θα καλυφθεί από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, ενώ το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, αποφάσισε την ένταξη του έργου στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη».

Μεταξύ άλλων, προβλέπονται εργασίες διαχείρισης στραγγισμάτων και βιοαερίου, κάλυψης, στεγανοποίησης και δενδροφύτευσης.

Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση, μέσα το πρώτο εξάμηνο του 2012 θα ξεκινήσει η ανακύκλωση συσκευασιών στο δήμο Δράμας. Έχουν παραληφθεί 600 μπλε κάδοι και παραλαμβάνονται 3 απορριμματοφόρα και 1 όχημα μεταφοράς.

Στο πλαίσιο του προγραμματισμού για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, έχει υποβληθεί πρόταση για τη διαχείριση και των οργανικών απορριμμάτων με την προμήθεια μηχανημάτων για την κομποστοποίησή τους. Παράλληλα, θα γίνει και προμήθεια οικιακών κομποστοποιητών, ώστε να περιοριστεί ο όγκος των απορριμμάτων στην πηγή τους.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!