tromaktiko: Μειώνονται τα μισθώματα της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Μειώνονται τα μισθώματα της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών



Κατά 17% θα μειωθούν τα μισθώματα για όλες τις επιχειρήσεις της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών, ενώ θα πριμοδοτηθούν όσες επιχειρήσεις εξοφλήσουν...
τις οφειλές προς τον Οργανισμό Κεντρικής Αγοράς Αθηνών ΑΕ (ΟΚΑΑ Α.Ε), μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου 2012, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού.

Με στόχο την ανακούφιση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην κεντρική Αγορά, οι οποίες πλήττονται από την οικονομική κρίση, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΑΑ ΑΕ, αφού έλαβε υπ' όψιν την εισήγηση του διευθύνοντος συμβούλου Π. Σταμπουλίδη, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

- Εγκρίνει τη μείωση από 1 Φεβρουαρίου 2012 κατά 17% των μισθωμάτων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον ΟΚΑΑ ΑΕ, των εμπορικών καταστημάτων, των κυλικείων, των εστιατορίων και των τραπεζών, καθώς επίσης του μισθώματος του τροχείου, πλην των πάσης φύσεως επιχειρήσεων που έχουν ήδη λάβει μειώσεις με προηγούμενες αποφάσεις του ΔΣ κατά το έτος 2011.

- Εγκρίνει τη μη επιβολή της αύξησης των μισθωμάτων για τις παραπάνω επιχειρήσεις κατά τρία τοις εκατό (3%) για το έτος 2012.

- Εγκρίνει την παροχή επιπλέον κίνητρου έκπτωσης, κατά 8% στην περίπτωση προεξόφλησης έξι μηνιαίων μισθωμάτων, από τις επιχειρήσεις εμπορίας οπωρολαχανικών, κρεάτων (όπως ισχύει με προηγούμενη απόφαση), κυλικείων και ψητοπωλείων.

- Εγκρίνει την πριμοδότηση με έκπτωση 20% επί των οφειλών, σε όσους εξοφλήσουν εφάπαξ μέχρι τις 18/2/2012, με καταβολή μετρητών, το σύνολο των οφειλών τους, που έχουν συσσωρευτεί έως και τις 30/09/2011. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο μέτρο δεν θα μπορέσει να επαναληφθεί για τα επόμενα 2 έτη.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!