tromaktiko: Συνελήφθη υπουργός γιατί έκλεβε... ποδήλατα

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Συνελήφθη υπουργός γιατί έκλεβε... ποδήλατα



Ο πρώην υπουργός Ορυχείων της Ζάμπιας Μάξγουελ Μουάλε συνελήφθη χθες κατηγορούμενος για κατάχρηση εξουσίας...
και για την κλοπή 20 ποδηλάτων που ανήκαν σε μεταλλωρύχους, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία καταπολέμησης της διαφθοράς που συνέστησε ο νέος πρόεδρος της χώρας, Μάικλ Σάτα.Η συνολική αξία των ποδηλάτων έφτανε τα 5,5 εκατομμύρια κουάτσα (περίπου 800 ευρώ).

Ο Μουάλε ήταν υπουργός στην κυβέρνηση του προέδρου Ρουπία Μπάντα ο οποίος ηττήθηκε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου από τον Μάικλ Σάτα. Ο τελευταίος έχει ξεκινήσει εκστρατεία κατά της διαφθοράς και εξετάζει όλες τις καταγγελίες που έχουν γίνει σε βάρος του προκατόχου του. Η υπηρεσία καταπολέμησης της διαφθοράς ανέκρινε χθες και τη σύζυγο του Ρουπία Μπάντα, την Ταντίουε, με αφορμή την κατασκευή μιας πολυτελούς έπαυλης σε μια από τις ακριβές συνοικίες της πρωτεύουσας Λουζάκα.


Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Ζάμπιας, Μάρτιν Μαλάμα, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο Χένρι, ο γιος του Μπάντα, κρύβεται αφού κατηγορήθηκε για διαφθορά στην υπόθεση της πώλησης της κρατικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών της χώρας σε μια λιβυκή εταιρεία.

«Ψεύδονται λέγοντας ότι αναζητούν τον Χένρι», είπε σήμερα ο Μπάντα, χαρακτηρίζοντας το γιο του «φτωχό αγόρι». Όσον αφορά τη γυναίκα του, ο πρώην πρόεδρος τόνισε ότι «είναι αθώα» και ότι κατέθεσε στην υπηρεσία «όπως θα έκανε κάθε πολίτης».
flashnews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!