tromaktiko: Όταν η ιστορία δεν είναι αρκετή...

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Όταν η ιστορία δεν είναι αρκετή...




Όλοι παρακολουθήσαμε τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Όλοι κουνήσαμε το κεφάλι απογοητευμένοι. Τόσο για τη νέα οικονομική σύμβαση όσο και για τις ζημιές στην Αθήνα.
Χθες το κέντρο μύριζε ακόμη καμένο, τα περισσότερα καταστήματα –όσα άντεξαν στην κρίση- τώρα είναι καμένα και τα φανάρια δεν λειτουργούν. Καταστράφηκαν πολιτιστικά μνημεία της Αθήνας και βιβλιοπωλεία. Όπως είδαμε σε αρκετά status updates για τις θρυλικές αίθουσες Απόλλων και Αττικόν «Τα σεβάστηκαν οι Γερμανοί και κάηκαν από Έλληνες».

Κάπου εδώ κολλάει το: Τα σεβάστηκαν οι Γερμανοί και κάηκαν από –μόνο τυπικά- Έλληνες. Λέω τυπικά διότι αν είσαι Έλληνας το πρώτο που σέβεσαι είναι η πολιτιστική σου κληρονομιά, η οποία εδώ δεν φάνηκε να συγκινεί.

Άλλωστε ναι…τα βιβλιοπωλεία, τα σινεμά, οι καφετέριες και τα τσαγκάρικα είναι σαφώς καπιταλιστικά σύμβολα!!!!

Προσωπικά δε με νοιάζει αν αυτά τα 1.000- 1.500 άτομα υποκινούνται από κάπου. Δεν με νοιάζει σε τι πιστεύουν, δε με νοιάζει ποιοι είναι, δε με νοιάζει τι κάνουν. Το πιο τρομαχτικό από όλα είναι πως είναι άνθρωποι όπως εσύ και εγώ. Άνθρωποι που κάποτε ήταν χαρούμενα παιδιά. Άνθρωποι που δεν διστάζουν να πετάξουν σε άλλους ανθρώπους μάρμαρα και μολότοφ. Ανεξάρτητα με το τι πιστεύει ο καθένας για τα επεισόδια και αν υποστηρίζει κάποιον ή κάτι, η εικόνα είναι από μόνη της 1.000 λέξεις!

Με ποια ιδεολογία ή κίνητρο καις ένα σινεμά. Ένα σινεμά που άντεξε 100 χρόνια, που άντεξε πολέμους και τελικά αρκέστηκε ένα βράδυ να γίνει στάχτη. Με ποια ιδεολογία θεωρείς πως αυτό είναι το «σωστό»; Ξαναλέω, δεν με αφορά ποιοι είναι, το μόνο που με αφορά είναι πως είναι «άνθρωπος» όπως εγώ. Είναι κάποιος που επιτέθηκε στην πυροσβεστική για να μη φτάσει στο σημείο και σώσει ότι μπορεί, που άφησε δεκάδες άνεργους πίσω του.

 Βασικά, κατά τη γνώμη μου, όχι δεν είναι άνθρωπος. Ούτε ζώο. Είναι απλά ένα δίποδο ον. Τίποτα παραπάνω.

Το «Άστυ» στην πλατεία Κοραή λειτούργει κανονικά, το Απόλλων και το Αττικόν δήλωσε χθες ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Γερουλάνος πως θα χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση του(ευτυχώς οι αίθουσες δεν πάθανε κάποια σοβαρή ζημιά!), ο ΙΑΝΟΣ τη «γλύτωσε» με σπασμένα τζάμια και ο Ελευθερουδάκης με ελάχιστες ζημιές.



http://www.artsandthecity.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!