(East Mediterranean International Travel and Tourism Exhibition), που διοργανώνεται από 9 έως 12 Φεβρουαρίου 2012, στο εκθεσιακό κέντρο TUYAP στην Κωνσταντινούπολη.
Στόχος του Μουσείου, με τη συμμετοχή του στη διεθνή έκθεση ΕΜΙΤΤ, είναι η προβολή του Απολιθωμένου Δάσους, του μοναδικού Φυσικού Μνημείου παγκόσμιας ακτινοβολίας που διαθέτει η Λέσβος στους χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης από όλο τον κόσμο.
Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες και μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και η 5η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση παγκοσμίως, στην οποία συμμετέχουν περισσότερες από 60 χώρες από όλο τον κόσμο. Στους εκθέτες της περιλαμβάνονται οι σημαντικότερες επιχειρήσεις, αεροπορικές εταιρείες και άλλοι φορείς του τουρισμού.
Το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου θα παρουσιαστεί στο ειδικό περίπτερο παρουσίασης της Λέσβου από την Επικοινωνία Αιγαίου Α.Ε. (Hall 2 αριθμός 2511), το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για την έκθεση. Περιλαμβάνει την παρουσίαση έκθεσης των μοναδικών ευρημάτων με θέμα ''Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου - Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης'', η οποία θα περιλαμβάνει εντυπωσιακά εκθέματα απολιθωμένων κορμών και αποτυπώματα φύλλων.
Στα πλαίσια της ΕΜΙΤΤ οργανώνεται, την Παρασκευή 9/2 στις 11.30-12.30 στην αίθουσα Karadeniz Hall του εκθεσιακού κέντρου, ειδική εκδήλωση με θέμα το Απολιθωμένο Δάσος και την ιδιαίτερη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά της Λέσβου.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο αναπληρωτής καθηγητής Νικόλαος Ζούρος, διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, ο οποίος θα παρουσιάσει την Λέσβο που το 2009 βραβεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως Ευρωπαϊκός Προορισμός Αριστείας (ΕDEN), την φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, τα μνημεία, τα μουσεία και τις θέσεις ενδιαφέροντος καθώς και τις δράσεις γεωτουρισμού και οικοτουρισμού.
''Η παρουσίαση του Απολιθωμένου δάσους Λέσβου στην ΕΜΙΤΤ, λέει ο Νίκος Ζούρος, αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία να προβληθεί το Απολιθωμένο Δάσος και η φυσική κληρονομιά της Λέσβου ως τουριστικού προορισμού για 12 μήνες το χρόνο στην τουρκική αγορά, γεγονός που θα συμβάλει στην αποτελεσματική αξιοποίηση της γεωγραφικής θέσης της Λέσβου και το πλεονέκτημα της εύκολης πρόσβασης στο νησί από τα μικρασιατικά παράλια και ειδικότερα τις μεγάλες αγορές της Σμύρνης και της Κωνσταντινούπολης, γεγονός που μπορεί να συμβάλει θετικά στην αύξηση της τουριστικής κίνησης στη Λέσβο πολλαπλασιάζοντας τον αριθμό των επισκεπτών''.