tromaktiko: ΠΑΣΟΚ: Πολιτικό συμβούλιο σήμερα με φόντο το νέο αρχηγό

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΣΟΚ: Πολιτικό συμβούλιο σήμερα με φόντο το νέο αρχηγό



Εδώ ο κόσμος χάνεται... Που λέει ο σοφός λαός και στο ΠΑΣΟΚ διαγκωνίζονται, αναζητώντας την ιδεολογική τους ταυτότητα στη μνημονιακή εποχή.

Κάποιοι εξ αυτών και εκτός αυτής.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος παρουσιάζει την ιδεολογική του πλατφόρμα για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα δεν αποκλείεται στην εκδήλωση στο ΕΒΕΑ να παραβρεθεί και ο Βαγγέλης Βενιζέλος που τόσο καλά τα έχει πάει με τις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες, που η καχυποψία και για το αν η Ελλάδα, είτε με αυτή την κυβέρνηση, είτε με την επόμενη, δεν κάμπτεται με τίποτα.

Βέβαια για να είμαστε δίκαιοι έχουν βοηθήσει σε αυτό, όλοι οι υπόλοιποι εταίροι του πολιτικού μας συστήματος.

Λίγη ώρα αργότερα, σχεδόν απέναντι, στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, η Λούκα Κατσέλη θα παρουσιάζει τις απόψεις της για το μνημόνιο το οποίο, το πρώτο τουλάχιστο, διαπραγματεύθηκε κάποια περίοδο και ψήφισε.

Η πρώην υπουργός δεν έχασε ούτε λεπτό, για να δηλώσει με αυτό τον τρόπο, ότι είναι ο άλλος πόλος απέναντι στον Βαγγέλη Βενιζέλο, ο αντιμνημονιακός πόλος, ελπίζοντας στο αριστερό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, εάν αυτό υπάρχει.

«Νέο Μνημόνιο: τα όχι - τα γιατί - τα πρέπει»- είναι το βασικό της θέμα, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ, όπως άλλωστε είχε υποστηρίξει και στην κοινοβουλευτική ομάδα, να ρισκάρουμε τη χρεοκοπία. Μάλιστα δεν αποκλείεται να ανακοινώσει τις προθέσεις της για τα εσωκομματικά και τη διεκδίκηση της ηγεσίας.

Με τον έτερο διαγραφέντα Χάρη Καστανίδη, δεν φαίνεται να τα έχουν βρει, ως προς την διεκδίκηση της προεδρίας και όπως όλα δείχνουν, ο καθένας θα τραβήξει το δρόμο του.

Και όλα αυτά ενώ σε λίγες ώρες το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ θα συνεδριάζει στην Ιπποκράτους, με τον Γιώργο Παπανδρέου να μην αποφασίζει την επίσπευση των εσωκομματικών διαδικασιών. Μετά τον Ανδρέα Λοβέρδο, που έβαλε το θέμα, οι πιέσεις θα ενταθούν και από τα μέλη του Π.Σ. που πρόσκεινται στο Βαγγέλη, ώστε το ΠΑΣΟΚ να αποκτήσει αρχηγό νωρίτερα, αλλά ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει δείξει ακόμη τις προθέσεις του, λες και πρόκειται για τα μυστικά του κράτους.

Η πολυτέλεια του χρόνου δεν υπάρχει, εκτός και εάν κάποιοι πιστεύουν στο ΠΑΣΟΚ ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας και ο λαός θα ενδώσουν στις πιέσεις των ευρωπαίων και μη, να μη γίνουν εκλογές και με Κ.Ο των 120 και των 60 βουλευτών θα περάσουν ότι άλλο θέλουν από τη βουλή.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!