tromaktiko: Το κλαμπ των ΑΑΑ, ζητάει περισσότερα από την Ελλάδα

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Το κλαμπ των ΑΑΑ, ζητάει περισσότερα από την Ελλάδα



Το ελληνικό θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών των τεσσάρων χωρών της Ευρωζώνης...
με την υψηλότερη πιστοληπτική διαβάθμιση, δηλαδή της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Φινλανδίας και του Λουξεμβούργου.

Το κλαμπ των «ΑΑΑ», στη συνάντηση του Βερολίνου, συμφώνησε ότι θα πρέπει να γίνουν περισσότερα από την ελληνική πλευρά προκειμένου να δοθεί το δεύτερο δάνειο.

Σε ό,τι αφορά την συμμετοχή του δημόσιου τομέα στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, θέμα που συζητείται ανοιχτά πλέον στους κόλπους της Ε.Ε, δεν ήταν από τα θέματα που απασχόλησαν την άτυπη σύνοδο των τεσσάρων στο Βερολίνο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων των Ευρωπαίων αξιωματούχων οι οποίοι συμφώνησαν ότι θα πρέπει να γίνουν περισσότερα από την ελληνική πλευρά προκειμένου να δοθεί το δεύτερο δάνειο.

Οι συμμετέχοντες στην άτυπη σύνοδο των τεσσάρων χωρών της ευρωζώνης με αξιολόγηση ΑΑΑ επιβεβαίωσαν τη στήριξή τους στις αποφάσεις των προηγούμενων Συνόδων της ΕΕ και προσβλέπουν στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το κούρεμα του ελληνικού χρέους με τη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γιον Κις ντε Γιάχερ δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ότι η Ευρώπη «δεν είναι ικανοποιημένη από την πρόοδο» της ελληνικής οικονομίας, επαναλαμβάνοντας το αίτημα για «ισχυρές δεσμεύσεις» από τα ελληνικά κόμματα.

Ο ίδιος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί η αναβληθείσα σύνοδος των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών της Δευτέρας, μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
voria.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!