tromaktiko: Αλληλεγγύη στην Ελλάδα από Γαλλίδα ευρωβουλευτή

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Αλληλεγγύη στην Ελλάδα από Γαλλίδα ευρωβουλευτή



Την αλληλεγγύη της προς τον ελληνικό λαό εξέφρασε σήμερα από την Αθήνα η ευρωβουλευτής και υποψήφια...
των Γάλλων Πράσινων για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας Εβά Ζολί.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην έδρα του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα, η Ζολί ζήτησε την υπογραφή της «Συνθήκης της Αθήνας», μιας συνθήκης που θα επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα έχει σαφή θέση μέσα στην ΕΕ και ότι δεν νοείται Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα.

«Η παρουσία μου εδώ, είναι μια μαρτυρία για την Ευρώπη, την οποία θέλουμε να οικοδομηθεί μαζί με την Ελλάδα», είπε, επισημαίνοντας ότι η ΕΕ πρέπει να κοιτάξει το μέλλον, να κάνει επενδύσεις για μια βιώσιμη κοινωνία και αειφόρο ανάπτυξη, με νέους ικανούς μηχανισμούς ενάντια στη διαφθορά και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η επικεφαλής των Γάλλων Πρασίνων στην ΕΕ τόνισε την ανάγκη κυβερνητικών αλλαγών στις ευρωπαϊκές χώρες, ώστε «να μπει τέλος στις υπερφιλελεύθερες δυνάμεις που κυβερνούν» και στα «ψεύτικα χαμόγελα των Μέρκελ και Σαρκοζί».

Οι νεοφιλελεύθερες οδοί, όπως εξήγησε, έχουν αποτύχει. Η Εβά Ζολί τόνισε την ανάγκη αλλαγής των κανόνων με πολιτικές αλληλεγγύης, που θα δίνουν τη δυνατότητα ισότιμου δανεισμού των χωρών, χωρίς διαφορετικά επιτόκια. Τάχθηκε υπέρ μιας Ευρώπης με κοινή δημοσιονομική πολιτική, δυνατότητα έκδοσης ευρωομολόγων και χρηματοδότηση της ανάπτυξης από ίδιους πόρους.

Κάλεσε την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα σύνορα της Ελλάδας, ως σύνορα της Ευρώπης, ώστε να μειωθούν άμεσα οι δαπάνες για την Αμυνα, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να μπει τέλος στις επαχθείς αμυντικές συμβάσεις της Ελλάδας με ευρωπαϊκές χώρες.

Η Ζολί παραχώρησε τη συνέντευξη Τύπου από κοινού με τον Νίκο Χρυσόγελο, ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων και τον Γιάννη Παρασκευόπουλο, συν-επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων στις επερχόμενες εκλογές.
voria.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!