Όμως με τη δημιουργία του νέου οργανισμού, του ΕΟΠΥ, αγνοείται επιδεικτικά η ύπαρξη των στρατιωτικών νοσοκομείων, τα οποία δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στις διατάξεις του νόμου των δημόσιων νοσοκομείων, γεγονός που έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στους αποστράτους. Πιο συγκεκριμένα, ο ΕΟΠΥ εδώ και τρεις μήνες αρνείται να παραχωρήσει δυνατότητα συνταγογράφησης στους στρατιωτικούς γιατρούς και, παρά τις πιέσεις του ΓΕΕΘΑ προς τον ΕΟΠΥ, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια αντίδραση για σύνταξη σύμβασης με τα στρατιωτικά νοσοκομεία, με αποτέλεσμα το πεδίο να είναι εντελώς θολό.
Αντίστοιχα προβλήματα προκύπτουν και με την παραχώρηση φαρμάκων, αφού η αρμόδια εταιρεία ηλεκτρονικής συνταγογράφησης (ΗΔΙΚΑ) δεν αναγνωρίζει τα στρατιωτικά φαρμακεία ως παραρτήματα του ενός και μόνου στρατιωτικού φαρμακείου στο ΝΙΜΤΣ, ενώ αντιμετωπίζει το όλο θέμα μάλλον με σαρκασμό.
Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι απόστρατοι αξιωματικοί -εκτός της αδιαμφισβήτητης προσφοράς τους στην πατρίδα- έχουν καταβάλει επί πολλές δεκαετίες και συνεχίζουν να καταβάλλουν μηνιαίες εισφορές για την περίθαλψη τους, συνεπώς αξίζουν καλύτερης μεταχείρισης. Ας το λάβει καλά υπόψη της η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και ας κλείσει το θέμα, πριν οι απόστρατοι ξαναμαζευτούν έξω από το Πεντάγωνο ζητώντας το αυτονόητο...