Συνταγή για 12 άτομα
Από το: http://xs-recipes.com
Υλικά:
250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
250γρ. βούτυρο
5 αυγά
150γρ. ζάχαρη
100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
Για το σερβίρισμα:
Φρέσκα κρέμα
Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπεν μαρί τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο για να λιώσουν.
Ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να ενωθούν τα υλικά μας ομοιόμορφα. Κατεβάζουμε το μείγμα σοκολάτας από την φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Στο μεταξύ τοποθετούμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και με μίξερ χεριού τα χτυπάμε καλά να μέχρι αφρατέψουν και να φουσκώσουν.
Ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα λίγη-λίγη ανακατεύοντας συνεχώς (αφού κρυώσει αρκετά) στα χτυπημένα αυγά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι στο μείγμα και διπλώνουμε τα υλικά μας με απαλές κινήσεις.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά 12 ατομικά πυρίμαχα σκεύη για σουφλέ. Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και μοιράζουμε το μείγμα στα μπολάκια μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 8-10 λεπτά.
Ξεφορμάρουμε τα σουφλέ μας, περιχύνουμε με λίγη φρέσκα κρέμα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Αν θέλετε μπορείτε να τα σερβίρετε και όπως είναι μέσα στα πυρίμαχα σκεύη αλλά καλύτερα να τα αφήσετε να κρυώσουν λίγο. Απολαύστε