tromaktiko: Ο πολιτικός κατήφορος του Γιώργου Παπανδρέου συνεχίζεται...

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Ο πολιτικός κατήφορος του Γιώργου Παπανδρέου συνεχίζεται...



Ίσως την πιο περίεργη περίοδο στην μεταπολιτευτική πορεία της χώρας διανύουν πλέον -κυρίως- τα δύο μεγάλα κόμματα της χώρα μας, με τη σημερινή ημέρα -μετά τις... χθεσινές διαγραφές- να ξημερώνει με ένα πολύ ιδιαίτερα διαμορφωμένο πολιτικό σκηνικό.

Είναι αξιοσημείωτο ότι τόσο στη ΝΔ όσο και -πολύ περισσότερο- στο ΠΑΣΟΚ, οι περισσότεροι βουλευτές που διαγράφησαν ανήκαν στο προεδρικό περιβάλλον.

Ο Χάρης Καστανίδης, η Λούκα Κατσέλη και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, πρωτίστως, αλλά και ο Σπύρος Κουβέλης, είναι στελέχη που έχουν συνδέσει την κοινοβουλευτική τους πορεία με τον Γιώργο Παπανδρέου, με τον οποίο έζησαν παράλληλα σπουδαίες -από κάθε άποψη- υπουργικές στιγμές.

Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι το αποτέλεσμα της χθεσινής νύχτας, ήταν άλλη μία καθαρή ήττα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στην -των τελευταίων μηνών- πολιτική του πορεία…

Όταν τη νέα δανειακή σύμβαση πείθονται να την ψηφίσουν 199 βουλευτές και μέσα σε αυτούς δεν βρίσκονται δικά σου στελέχη, προσωπικοί σου φίλοι, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπόρεσες να τους πείσεις για το αναγκαίο της υπόθεσης, τότε το πολιτικό παιχνίδι το έχεις χάσει…

Σημαίνει ότι δεν έχεις επιρροή πλέον ούτε στα δικά σου παιδιά…

Σημαίνει ότι μάλλον ήρθε η ώρα…

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!