tromaktiko: Η κυβέρνηση ΑΚΕΛ πότε λέει την αλήθεια;

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Η κυβέρνηση ΑΚΕΛ πότε λέει την αλήθεια;



Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι η κυβέρνηση ΑΚΕΛ, που αρνήθηκε να αναλάβει μεταξύ άλλων το βάρος της ευθύνης για τη μαζική δολοφονία...
μετά την έκρηξη στη Ναυτική Βάση, αποτελεί ένα κόμμα του αστικού ελληνοκυπριακού κατεστημένου. Ένα κόμμα που βυθίζει σε βαθιά λιτότητα τον κυπριακό λαό, φορτώνοντάς τον με βαριούς φόρους και περικοπές, ενώ ταυτόχρονα παίζει επικίνδυνα πολεμικά παιχνίδια, συμμαχεί με το κράτος τρομοκράτη Ισραήλ, απαιτεί πανάκριβους πολεμικούς εξοπλισμούς και δίνει το παρόν σε κάθε βάρβαρη ιμπεριαλιστική επέμβαση.

Χαρακτηριστικός είναι ο τρόπος που η «αριστερή» κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις δύο «Μητέρες Πατρίδες», το ελληνικό και το τουρκικό κράτος. Αφενός, ο μύθος του ελληνικού συγκαλύπτει την στήριξη που απαιτεί το ελληνοκυπριακό κατεστημένο από τον ελληνικό αστικό κράτος απέναντι στο κράτος κατακτητή Τουρκίας, έναντι ανταλλαγμάτων: φορολογικός παράδεισος για χιλιάδες ελληνικές off shore, σημαία ευκαιρίας για τους Έλληνες εφοπλιστές για να δρουν ως στυγνοί πειρατές στα εργατικά δικαιώματα των ναυτικών, γέφυρα των Ελλήνων επιχειρηματιών στις χώρες της Μέσης Ανατολής κλπ.

Όμως πότε πότε, και για τους δικούς του λόγους, το κυπριακό κατεστημένο ασκεί κριτική στις Μητέρες Πατρίδες και στην παρεμβατική-κατακτητική πολιτική που άσκησαν απέναντι στην Κύπρο. Ιδανικός εκφραστής το ΑΚΕΛ, με την ιδεολογική καθαρότητα, που του επιτρέπει να τοποθετείται, υποκριτικά, επικρίνοντας τους Προστάτες, διαπραγματευόμενο το καλύτερο πλασάρισμα της κυπριακής αστικής τάξης. Ας δούμε μερικά επεισόδια της χυδαίας αστικής πολιτικής που ασκεί το ΑΚΕΛ ως κυβέρνηση.

Στην πρόσφατη εκδήλωση προς τιμή των Ελλαδιτών αξιωματικών, υπαξιωματικών και οπλιτών της ΕΛΔΥΚ ο Κύπριος Υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Ηλιάδης δήλωσε: «Σήμερα η παρουσία της ΕΛΔΥΚ αποτελεί παράγοντα ασφάλειας για το δοκιμαζόμενο κυπριακό λαό και η Ελλάδα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες παραμένει ο μόνιμος, σταθερός και ανιδιοτελής συμπαραστάτης της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας. "Η ΕΛΔΥΚ αποτελεί την έμπρακτη και την πιο προωθημένη έκφραση αυτής της συμπαράστασης και της αλληλεγγύης. Στους άνδρες της ΕΛΔΥΚ εκφράζουμε εκτίμηση και ευγνωμοσύνη γιατί είναι μαζί μας έτοιμοι, αν παραστεί ανάγκη, να αγωνιστούν και να θυσιαστούν για την ελευθερία της Κύπρου, για τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια του κυπριακού λαού", πρόσθεσε. Ως Υπουργός Άμυνας, υπενθύμισε, η πρώτη μονάδα που επισκέφθηκα ήταν η ΕΛΔΥΚ, για να αποτίσω φόρο τιμής στον ηρωισμό και τη θυσία των ανδρών της και να εκφράσω την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη της Κυπριακής Πολιτείας για την προσφορά τους στην άμυνα και την ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εκδηλώσεις όπως η σημερινή, σημείωσε, εκφράζουν τα πιο γνήσια αισθήματα του λαού μας και στέλνουν το μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι να ζήσουμε στον τόπο μας και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα του λαού μας.

Αναφερόμενος στο ιστορικό της ΕΛΔΥΚ, ο κ. Ηλιάδης, είπε ότι εγκαταστάθηκε στην Κύπρο το 1960 μετά τις συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου για την Κυπριακή ανεξαρτησία, στα πλαίσια της ίδρυσης του τριμερούς στρατηγείου Ελλάδας, Τουρκίας, Κύπρου. Έκτοτε τα χρόνια που μεσολάβησαν ήτανε σκληρά και δύσκολα για το λαό και τον τόπο μας. Το 1963-64 είχαμε τις διακοινοτικές ταραχές, την τουρκοανταρσία και την πρώτη προσπάθεια της Τουρκίας να προωθήσει επί του εδάφους τη χωριστική και διχοτομική της πολιτική στην Κύπρο. Ακολούθησαν τα ταραγμένα χρόνια που οδήγησαν στην προδοσία του πραξικοπήματος και την τουρκική εισβολή και κατοχή. Η συμβολή της ΕΛΔΥΚ, είπε, στην άμυνα εναντίον της τουρκικής εισβολής υπήρξε καθοριστική».

Σοβαρά, κύριε Ηλιάδη. Αυτή είναι η θέση της Κυβέρνησης ΑΚΕΛ για το ρόλο της Ελλάδας και της Τουρκίας, αυτή την άποψη έχετε για την ΕΛΔΥΚ και την ΤΟΥΡΔΥΚ;

Γιατί εμείς θυμόμαστε και προηγούμενες δηλώσεις και μάλιστα του προέδρου Χριστόφια, ηγέτη του ΑΚΕΛ. Σε πρόσφατη τοποθέτηση του Πρόεδρου Χριστόφια (5/1/2012), μιλώντας στη Χουριέτ και στο CNN Turk, μεταξύ άλλων, δήλωσε πως «αυτή η χώρα δεν υπάγεται ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Τουρκία. Οι Μητέρες Πατρίδες να μας αφήσουν ήσυχους. Ακολούθως, και αναφερόμενος στον Ντερβίς Έρογλου, ο Πρόεδρος ανέφερε πως «δεν πρέπει να ενεργούμε με σκοπό να καταστήσουμε την Κύπρο μια μικρή Τουρκία ή μια μικρή Ελλάδα», επαναφέροντας το ζήτημα.

Σοκαρισμένος, ο γνωστός για την εθνικιστική του αντίληψη Ν.Μελέτης, έγραφε στα έντυπα που εργάζεται: "Στο πλαίσιο της γνωστής ιδεολογικής οπτικής με την οποία αντιμετωπίζει την ιστορική πορεία της Κύπρου ο κ. Χριστόφιας δεν περιορίσθηκε μόνο στην προσβλητική αυτή για την Ελλάδα αναφορά, αλλά συνέκρινε και εξομοίωσε την εθνικοαπελευθερωτική οργάνωση της ΕΟΚΑ με την τρομοκρατική και διχοτομική δράση της παράνομης οργάνωσης ΤΜΤ, που είχε ιδρύσει το τούρκικο παρακράτος και ο Ρ. Ντενκτάς. "Στην Ιστορία της Κύπρου, τόσο η ΕΟΚΑ όσο και η Τουρκική Οργάνωση Αντίστασης δεν πρόσφεραν στις δύο κοινότητες παρά μόνο τον φανατισμό", ανέφερε χαρακτηριστικά, μας λέει ο Έλληνας δημοσιογράφος!

Ποιος ξεχνά όμως τις οργισμένες αντιδράσεις μερίδας των καθεστωτικών ελληνικών ΜΜΕ και των αστικών κομμάτων εξουσίας από την αναφορά του προέδρου Δημήτρη Χριστόφια (29/9/2010), στη δεξαμενή σκέψης Brookings της Ουάσιγκτον, ότι «στην πραγματικότητα οι αποκαλούμενες μητέρες πατρίδες εισέβαλαν στην Κύπρο».

Έχει σημασία να παρακολουθήσουμε και τις αντιδράσεις της ελληνοκυπριακής αντιπολίτευσης που καταδικάζουν τις δηλώσεις του Χριστόφια, αλλά υπερασπίζονται το περιεχόμενο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση," είναι ένα πράγμα να αντικρίζουμε την ιστορία με αυτοκριτική διάθεση και να καταδικάζουμε ασφαλώς το προδοτικό πραξικόπημα και είναι εντελώς διαφορετικό, ο ίδιος ο Πρόεδρος, να προβαίνει σε μια τέτοια ανήκουστη και ανιστόρητη ενέργεια, που προκαλεί τα αισθήματα όχι μόνο των Ελληνοκυπρίων, αλλά και του ελληνικού λαού". Ο ΔΗΣΥ καλούσε τον πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια να απολογηθεί και να αποσύρει τη δήλωσή του. Ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος εξέφρασε λύπη για τη δήλωση και υποστήριξε ότι ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας «δίνει επιχειρήματα στον κατακτητή και εισβολέα». Αν είναι δυνατό να ισχυριζόμαστε εμείς ότι η Ελλάδα έχει εισβάλει ποτέ στην Κύπρο, είπε ο κ. Παπαδόπουλος και πρόσθεσε: «Σίγουρα η χούντα οργάνωσε το άφρον πραξικόπημα που χρησιμοποιήθηκε από την Τουρκία ως το πρόσχημα για την εισβολή και έχει τεράστιες ευθύνες για αυτό. Δεν μπορούμε όμως να εξισώνουμε το τι έγινε το 1974 στο πραξικόπημα με μία οργανωμένη εισβολή που έφερε την καταπάτηση του 33% του εδάφους μας, βιασμούς, αγνοούμενους, νεκρούς και 200.000 πρόσφυγες». Ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης χαρακτήρισε τη δήλωση πέρα για πέρα απαράδεκτη. «Δεν μπορεί να εξισώνει τις ενέργειες της Τουρκίας με της Ελλάδας, παρ' όλο που οι πράξεις της χούντας είναι καταδικαστέες. Με αυτά που είπε ο κ. Χριστόφιας στην ουσία ανατρέπει την εδώ και 36 χρόνια βάση, ότι το κυπριακό πρόβλημα είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής», συμπλήρωσε.

Για ένα πράγμα μπορεί να είναι σίγουρος ο λαός της Κύπρου: Η ειρήνη, η συμφιλίωση και η συνύπαρξη ποτέ δε θα είναι αποτέλεσμα της δράσης των κρατών, αλλά θα προκύψει μόνο ως αποτέλεσμα των δικών του αγώνων.

Diktiospartakos.blogspot.com

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!