tromaktiko: Χιλιάδες πολιτών στις πλατείες της Κρήτης

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Χιλιάδες πολιτών στις πλατείες της Κρήτης



Επεισόδια σημειώθηκαν στην πλατεία Κορνάρου κατα τη διάρκεια της πορείας διαδηλωτών κατα του μνημονίου.

Συγκεκριμένα αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων όταν μερίδα διαδηλωτών πέταξε πέτρες στο γραφείο του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Μανώλη Στρατάκη.

Η πορεία της διαδήλωσης βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας απ΄όπου και ξεκίνησε ένα από τα μαζικότερα συλλαλητήρια.

Από τις 6 το απόγευμα πάνω από 10 χιλιάδες κόσμου κατέκλησαν την πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, ενώ υπό κατάληψη τελεί η Περιφέρεια Κρήτης από το εργατικό κέντρο Ηρακλείου και τους Πολίτες κατά του χρέους.





Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν συγκεκριμένα :

Το μεγαλειώδες πλήθος των πάνω από 20.000 συμπολιτών μας, που διαδήλωσε την Παρασκευή, έδειξε πως είμαστε αποφασισμένοι να τους σταματήσουμε.

Ακόμα πιο μαζικά, ακόμα περισσότεροι, σε κοινό αγώνα με τους διαδηλωτές στο Σύνταγμα και όλες τις πόλεις της Ελλάδας, για να πούμε το μεγάλο ΟΧΙ.

Να μην επιτρέψουμε τη συνταγματική εκτροπή, να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια όλων των πολιτών και την ανεξαρτησία της χώρας.

Χανιά

H πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης κατέληξε στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, με το πλήθος των συγκεντρωμένων να δηλώνουν την πρόθεσή τους να παραμείνουν εκεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο όγκος των διαδηλωτών ξεπερνά τους 5 χιλιάδες, ενώ δεν έλλειψαν τελικά τα παρατράγουδα όταν βόμβα μολότωφ που πέταξαν νεαροί στο ΚΕΠ του Δήμου Χανίων προκάλεσε ευτυχώς μικρές υλικές ζημιές καθώς επίσης φθορές προκλήθηκαν και σε δύο τράπεζες.












Νωρίτερα σήμερα όλοι οι μαζικοί,συνδικαλιστικοί,επιστημονικοί και θεσμικοί φορείς κάλεσαν τις Χανιώτισσες και τους Χανιώτες να βγούν στους δρόμους για να διατρανώσουν κατά των μέτρων της πλήρους εξαθλίωσης, της φτώχειας και της ουσιαστικής χρεοκοπίας τους.

Ρέθυμνο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νέο μνημόνιο πραγματοποιείται από τις 7 το απόγευμα στο Ρέθυμνο.

Η συγκέντρωση λαμβάνει χώρα στο δημαρχείο, το οποίο είναι υπό κατάληψη, με στόχο να παραμείνει κατειλημμένο μέχρι τουλάχιστον το βράδυ της Κυριακής.

«Στους δρόμους μέχρι να πέσει η κυβέρνηση», είναι το κεντρικό σύνθημα των απεργιακών συγκεντρώσεων, ενώ η λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Εργατικό Κέντρο αποφάσισε να κηρύξει ανεπιθύμητους τους βουλευτές Ρεθύμνου Μανώλη Όθωνα και Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Μετά τα τελευταία συμβάντα που όλη η Ελλάδα βλέπει ότι όλο τον εργατικό κόσμο και τους συνταξιούχους μας ξεπούλησαν εν μια νυκτί, δεν μας μένει τίποτα άλλο αν θέλουμε να επιβιώσουμε παρά να βγούμε στους δρόμους. Με τους μισθούς που θα παίρνουμε στο εξής, όχι μόνο δεν θα μπορούμε να επιβιώσουμε αλλά πάμε για αφανισμό. Αυτό ήταν προσχεδιασμένο και δεν πιστεύουμε σε καμία περίπτωση ότι δεν το ήξεραν και διαπραγματεύονταν», δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιώργος Νικολιδάκης.

Λασίθι

Με αφορμή το νέο μνημόνιο που καλούνται οι 300 βουλευτές να υπερψηφίσουν, αρκετοί πολίτες διαδήλωσαν στην Ιεράπετρα την Παρασκευή στέλνοντας το δικού τους μήνυμα σε τρόικα,κυβέρνηση και βουλευτές.

Οι πολίτες ανανέωσαν το ραντεβού τους σήμερα στις 18.00 για ακόμη πιο δυναμική παρουσία για την ανατροπή των νέων μέτρων που έρχονται να ξεζουμίσουν τους ασθενέστερους.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!