tromaktiko: Κύπρος: Ανησυχία του ΔΗΚΟ για το τουρκοκυπριακό

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Κύπρος: Ανησυχία του ΔΗΚΟ για το τουρκοκυπριακό



Απέναντι σε μια νέα εκδοχή του σεναρίου του 2004 στο Μπούργκενστοκ με το σχέδιο Ανάν, βρίσκεται πλέον η ελληνοκυπριακή πλευρά... σύμφωνα με το Δημοκρατικό Κόμμα.

Η θέση αυτή καταγράφεται σε έγγραφο που το ΔΗΚΟ κατέθεσε στη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου την περασμένη Πέμπτη και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Φώτη Φωτίου.

Το ΔΗΚΟ εκφράζει έντονη ανησυχία γιατί σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του η κατάληξη η κατάληξη της πρόσφατης συνάντησης, στη Νέα Υόρκη, του Κύπριου Προέδρου Δ. Χριστόφια με τον γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντ. Έρογλου «δημιουργεί πιο ασφυκτικά χρονικά, διαδικαστικά και ουσιαστικά πλαίσια για την ελληνοκυπριακή πλευρά».

Η εισήγηση του Δημοκρατικού κόμματος είναι η επιδίωξη του απεγκλωβισμού της ελληνοκυπριακής πλευράς από τις ορατές και «διά γυμνού οφθαλμού επικίνδυνες παγίδες και μεθοδεύσεις, που έχουν καταστεί πλέον δεδομένες».

Στο έγγραφό του το ΔΗΚΟ καταθέτει και προτάσεις οκτώ σημείων, μεταξύ των οποίων η αντικατάσταση του ειδικού συμβούλου του γγ του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Επίσης, επαναφέρει την πρόταση για απόσυρση των προτάσεων του Δ. Χριστόφια για εκ περιτροπής προεδρία και παραμονή 50.000 εποίκων.

Εξάλλου, το ΔΗΚΟ εισηγείται την επεξεργασία Σχεδίου Β΄στο Κυπριακό.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!