tromaktiko: Επιχειρήσεις, σπίτια και ποιμνιοστάσια πλημμυρισμένα στην Αερογέφυρα Ρούτσου στην Άμπλιανη

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Επιχειρήσεις, σπίτια και ποιμνιοστάσια πλημμυρισμένα στην Αερογέφυρα Ρούτσου στην Άμπλιανη



Ζημιά ανυπολόγιστη έχει προκαλέσει η υπερχείλιση του Σπερχειού τις τελευταίες ώρες. Χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης...
δεκάδες επιχειρήσεις, σπίτια και ποιμνιοστάσια καλύφθηκαν από μια απέραντη λιμνοθάλασσα. Η σημερινή μέρα βρήκε τους επιχειρηματίες να παλεύουν με τα λασπόνερα και να ζητούν να αποδοθούν ευθύνες προς τις εταιρίες που παράτησαν τα έργα ημιτελή.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα της κατάστασης που δημιούργησε το πλημμυρικό φαινόμενο που βρίσκεται σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις του κ.Θανάση Ματζάνα και του κ.Ιωσήφ Γιόζεφ. Γραφεία, κομπιούτερ, εμπορεύματα όλα κατεστραμμένα από το νερό.

Αυλές και υπόγεια σπιτιών που βρίσκονται κάτω από την Αερογέφυρα μετά το ΤΕΙ στην Λαμία πλημμύρισαν για μια ακόμη φορά ενώ ιδιοκτήτης ποιμνιοστασίου έσωσε στο παρα πέντε τα ζώα του και για να τα ταίσει το βράδυ της Τρίτης ζήτησε την βοήθεια της ΕΜΑΚ.

Τις εταιρίες ΕΡΓΟΣΕ και ΤΕΡΝΑ καταγγέλει και ο δήμαρχος Λαμίας με επιστολή του προς τον υπουργό Μεταφορών για την κατάσταση στην κοιλάδα του Σπερχειού. Θέση την οποία συνυπογράφει ο αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Στάικος με δηλώσεις του και στο Star και εξηγεί πως το υπουργείο πρέπει να πιέσει τις εταιρίες ή να ολοκληρώσουν τα έργα ή να προχωρήσουν στις απαραίτητες αντπλημμυρικές παρεμβάσεις.

22 χιλιάδες στρέμματα έχουν πλημμυρίσει μόνο στο κάμπο της Ανθήλης και οι καλλιεργτές ζητούν από την Περιφέρεια να αναλάβει το κόστος για την λειτουργία του αντλιοστασίου αφού δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στο κόστος του ηλεκτρικού ρευματος που θα καταναλωθεί μέχρι να απομακρυνθεί το νερό.
lamiastar.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!