tromaktiko: Να γιατί γεννιούνται τόσα πολλά νέα κόμματα

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Να γιατί γεννιούνται τόσα πολλά νέα κόμματα



Συνέντευξη που ξεκαθαρίζει πολλά έδωσε ο υπουργός εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης, στο «Έθνος».

Στην συγκεκριμένη συνέντευξη μπορεί να δει κάποιος το μέλλον του 13ου και 14ου μισθού, όπως και γενικότερα των απολαβών των Ελλήνων, ξεκάθαρα. Θα πάρει επίσης μια σαφή εικόνα του γιατί έχουν αρχίσει και «ξεπηδάνε» το ένα μετά το άλλο τα νέα κόμματα που απαρτίζονται από «μετανοημένα» μέλη του συστήματος ή τσιράκια του. Ας πάμε, όμως, να δούμε κάποια σημαντικά σημεία της συνεντεύξεως:

Ερώτηση: «Ο 13-14ος αν δεν χαθεί τώρα, θα χαθεί στην επόμενη αξιολόγηση;»

Απάντηση:«Δεν θεωρώ ότι είναι σωστό να συζητάμε ξανά και ξανά τα ίδια ζητήματα. Αν αποφασιστεί ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή, πρέπει να μείνουμε σε αυτό, τουλάχιστον αν δεν υπάρξει εκ των υστέρων εξαιρετικός λόγος. Χρειάζεται να σεβαστούμε το κλίμα εμπιστοσύνης και σταθερότητας για τα ασθενέστερα στρώματα των εργαζομένων, ακόμα και μέσα στην κρίση.»

Κοινώς, επειδή πάντα προκύπτει κάποιος «εξαιρετικός λόγος», που «τυχαία» είναι πάντοτε ο ίδιος και καλείται «εκβιασμοί για την επόμενη δόση», ετοιμαστείτε να αποχαιρετήσετε σε κάποια φάση τον 13ο και 14ο μισθό, είτε μέσω ενσωμάτωσης τους στους 12 βασικούς μισθούς και μετέπειτα περικοπές, είτε με απευθείας κατάργηση τους.

Ερώτηση: «Πολλοί λένε ότι το πολιτικό σύστημα πρέπει να ξαναγεννηθεί. Θα σας ενδιέφερε η συζήτηση για τη δημιουργία ενός νέου κόμματος και με ποιο πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα;»

Απάντηση: «Αν εννοείτε αν με ενδιαφέρει προσωπικά θα σας απαντήσω ευθέως ότι δεν με απασχολεί, όπως το έχω δείξει και στο παρελθόν. Με απασχολεί όμως ως πολίτη μιας χώρας που, με τούτα και με τα άλλα, έφτασε στη χρεοκοπία. Γι΄ αυτό νομίζω ότι όχι μόνο είναι απολύτως αναγκαίο, αλλά ότι αν δεν συμβεί, θα παρατείνει το μπλοκάρισμα της πολιτικής ζωής του τόπου.»

Για αυτό, λοιπόν, βλέπουμε να δημιουργούνται συνεχώς νέα κόμματα. Είναι μια προσπάθεια για αναγέννηση του πολιτικού συστήματος που μας οδήγησε έως εδώ. Το γιατί τα περισσότερα από αυτά τα «κόμματα» έχουν ψευδοπατριωτικό χαρακτήρα, ενώ αποτελούνται είτε από αριστερούς που συνομιλούν με την «δεξιά», εκτός των «φασιστών» φυσικά, είτε από «δεξιούς» που συνομιλούν ακόμα και με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επίσης όχι με τους «φασίστες», μπορεί να δοθεί μια ξεκάθαρη ερμηνεία. Η Χρυσή Αυγή έφτασε το 3% δημοσκοπικά και συνεπώς όλοι μπορούμε να προδικάσουμε τα πραγματικά ποοστά της στις πραγματικές δημοσκοπήσεις. Όσο αυτό το ποσοστό ανεβαίνει, τόσο το σύστημα θα γεννά νέα ψευδοπατριωτικά κόμματα, για να λειτουργήσουν ως «αναχώματα», τώρα που το ανάχωμα που λέγεται Καρατζαφέρης, έχει υπερσκελιστεί από τις πραγματικές και αγνές δυνάμεις του Λαϊκού Εθνικισμού.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!