Συνταγή για 6 άτομα
Από το: http://xs-recipes.com
Υλικά:
3 μέτριες πατάτες, φρέσκες
200γρ. τόνος κονσέρβα σε νερό, στραγγισμένος
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
6 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Προετοιμασία:
Πλένουμε καλά και βράζουμε τις πατάτες σε μια μέτρια κατσαρόλα καλυμμένες με αλατισμένο νερό για 30-40 λεπτά, μέχρι να ψηθούν καλά. Στραγγίστε τις πατάτες από το νερό τους. Ξεφλουδίστε και επαναφέρετε στην κατσαρόλα όπου τις βράσατε. Ενώσω είναι ακόμα αρκετά ζεστές λιώστε τες σαν να φτιάχνετε πουρέ.
Εν τω μεταξύ, βάλτε την κρέμα γάλακτος σε μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μειωθεί σχεδόν κατά το ένα τρίτο.
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190oC.
Προσθέστε στις πολτοποιημένες πατάτες τη ζεστή κρέμα γάλακτος, το στραγγισμένο τόνο, το τυρί παρμεζάνα, τη κανέλα, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλά να ενωθούν τα υλικά.
Μεταφέρουμε το μείγμα πατάτας και τόνου σε 6 ατομικά φορμάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί. Διαμοιράστε ίσα και πασπαλίστε στο πάνω μέρος σε κάθε φορμάκι: το τυρί μοτσαρέλα, τη τριμμένη φρυγανιά, και το ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
Σερβίρουμε απευθείας από το φούρνο και ..... Καλή Όρεξη!