tromaktiko: Κατασπατάληση αστυνομικής δύναμης για εξυπηρέτηση Α.Ε.

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Κατασπατάληση αστυνομικής δύναμης για εξυπηρέτηση Α.Ε.



Σε νομό της Στερεάς Ελλάδας (δεν κατονομάζεται για ευνόητους λόγους) πέντε με οκτώ φορές τον μήνα & κάποιους μήνες ίσως και δέκα ανάλογα με τα χρηματικά ποσά... γίνονται μεταφορές χρημάτων από τα κεντρικά του νομού ΕΛ.ΤΑ. Α.Ε. σε περιφερειακά. Για το σκοπό αυτό η προϊστάμενη Υπηρεσία διατάσσει να συνοδεύονται αυτές οι χρηματαποστολές για όσες ημέρες γίνεται αυτό.
Αποτέλεσμα αυτού είναι να προκαλείται αναστάτωση στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες οι οποίες μπορούν δε μπορούν πρέπει να διαθέτουν κάθε φορά επανδρωμένο όχημα με δύο τουλάχιστον αστυνομικούς για την υλοποίηση της χρηματαποστολής και αυτό συνεπάγεται να μένουν κενές άλλες βάρδιες με συνέπεια την έλλειψη αστυνόμευσης, να κόβονται ρεπό τα οποία συσσωρεύονται, σπατάλη καυσίμων αφού διανύονται κάθε φορά ογδόντα (80) χιλ/τρα όταν μάλιστα έχουμε φτάσει σε σημείο να μην μας διαθέτουν καύσιμα λόγω κρίσης και όλα αυτά για να εξυπηρετηθεί η ανώνυμη εταιρεία όπως είναι τα ΕΛ.ΤΑ. (από 1996 είναι σε μορφή Α.Ε.) και μάλιστα χωρίς κόστος γι’ αυτή.
Από το έτος 2003, σύμφωνα και με διαταγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., έπρεπε να έχει σταματήσει το φαινόμενο αυτό και να εξευρεθεί από τα ΕΛ.ΤΑ. Α.Ε. ασφαλής τρόπος διακίνησης των χρημάτων τους, π.χ. με θωρακισμένο όχημα, κάτι όμως το οποίο απαιτεί κόστος για την εταιρεία. Έτσι τη βγάζουν καθαρή *χρησιμοποιώντας* τα κορόϊδα της ΕΛ.ΑΣ. και μάλιστα χωρίς καμία χρηματική επιβάρυνση.
Η προϊστάμενη υπηρεσία αν και γνωρίζει ότι δεν δικαιούνται συνοδείας τα ΕΛ.ΤΑ. Α.Ε., προτάσσει ως επιχείρημα *να συνοδεύονται για να μην έχουμε ληστείες*.
Τότε να συνοδεύονται και οι κατά τόπους ταχυδρομικοί διανομείς που κάθε φορά μεταφέρουν μεγάλα χρηματικά ποσά και γυρίζουν τα χωριά έτσι απλά χωρίς καμία επιφύλαξη.
Σύμφωνα με το άρθρο 157 του Π.Δ. 141/91 *§1. Η Ελληνική Αστυνομία παρέχει συνοδείες ασφάλειας μεταφερομένων χρημάτων και αξιών, μετά από αίτηση των ενδιαφερομένων, όταν η αξία των μεταφερομένων είναι μεγάλη και κρίνεται αναγκαία η ασφάλειά τους. §2. Η συνοδεία παρέχεται, με τις προϋποθέσεις της προηγούμενης παραγράφου, πάντοτε για μεταφορά που πραγματοποιείται από δημόσια Υπηρεσία και προκειμένου για μεταφορά που πραγματοποιείται από Τράπεζες Οργανισμούς ή άλλα νομικά πρόσωπα δημόσιου ή ιδιωτικού δικαίου, μόνο αν υπάρχει υπηρεσιακή ευχέρεια. …….. §6. Τα οδοιπορικά και λοιπά έξοδα
και αποζημιώσεις των συνοδών βαρύνουν τους φορείς που ενεργούν τις χρηματαποστολές με εξαίρεση τις δημόσιες Υπηρεσίες*…..
Λοιπόν κύριοι εσείς που βγάζετε τις διαταγές να ορθώσετε ανάστημα και να σταματήσετε αυτό το τροπάριο. Οι αστυνομικοί έχουν δουλειά να κάνουν, σε μια εποχή μάλιστα που οι κλοπές έχουν αυξηθεί αρκετά. Ας φροντίσουν τα ΕΛ.ΤΑ. Α.Ε. να μεταφέρουν τα χρήματά τους με θωρακισμένα οχήματα όπως άλλωστε κάνουν οι τράπεζες.

Αναγνώστης

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!