tromaktiko: «Δε θα είναι αποτελεσματικά τα νέα μέτρα»

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

«Δε θα είναι αποτελεσματικά τα νέα μέτρα»



Να μην κλειστεί η συμφωνία με τους εταίρους πριν να γίνει σχετική συζήτηση στη Βουλή, ζήτησε η βουλευτής...
του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη, η οποία υπογράμμισε ότι τα πρόσθετα μέτρα δε θα είναι αποτελεσματικά γιατί θα εμβαθύνουν την ύφεση.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Κατσέλη είπε ο Γιώργος Παπανδρέου δεσμεύθηκε στην ομιλία του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ότι θα υπάρξει συζήτηση στη Βουλή, η οποία όπως τόνισε η ίδια, δεν είναι μόνο νομοθετική εξουσία, αλλά εκπροσωπεί τους πολίτες.

Υπογράμμισε ότι οι βουλευτές γνωρίζουν ότι η συνολική επίπτωση των μέτρων είναι τεράστια και ότι τα πρόσθετα μέτρα δε θα είναι αποτελεσματικά γιατί θα εμβαθύνουν την ύφεση. Η βουλευτής ζήτησε πριν να πάνε τα μέτρα στη Βουλή προς ψήφιση, οι βουλευτές πρέπει να γνωρίζουν τι μέτρα θα είναι αυτά.

«Πρέπει η Βουλή να συζητήσει για τα μέτρα, πριν από τη δέσμευση» επανέλαβε.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το ζήτημα είναι το πως θα ενταχθεί η δημοσιονομική προσαρμογή σε ένα συνολικότερο πρόγραμμα επανεκκίνηση της οικονομίας, ενώ όσον αφορά στις πιέσεις της τρόικας στα εργασιακά, σημείωσε ότι δεν υπάρχει λόγος η τρόικα να θεσμοθετεί μέτρα στον ιδιωτικό τομέα και οι εταίροι πρέπει να συμφωνήσουν μεταξύ τους.

Πάντως, εκτίμησε ότι ο 13ος και 14ος μισθός και ο κατώτατος μισθός δεν θα πάνε στη Βουλή.

Για τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι είναι θετική στην υποψηφιότητά της, αλλά δεν θα πάει μόνη της αλλά «συντεταγμένα με μία κοινή υποψηφιότητα όσοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ έχουμε την ίδια αντίληψη» και σημείωσε ότι ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει την εμπιστοσύνη πολλών στελεχών.

Αναφερόμενη στη διετία διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, είπε ότι έγιναν πολλά πράγματα, τα οποία δεν προβλήθηκαν λόγω της κρίσης και «πολλά που δεν μπορούσες να κάνεις δύο χρόνια πριν, τώρα μπορείς να αρχίσεις να τα κάνεις, όπως πχ καταπολέμηση της φοροδιαφυγής».

Σημείωσε δε ότι το 2010 δεν υπήρχε άλλο περιθώριο εκτός από τα οριζόντια μέτρα και παραδέχτηκε ότι το 2011 υπήρξαν καθυστερήσεις κυρίως σχετικά με την αναδιοργάνωση του δημοσίου και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, καθυστερήσεις που δεν οφείλονταν μόνο στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.
e-volos.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!