tromaktiko: Συγκλονιστικές αλήθειες από τον γνωστό ιστορικό Σαράντο Καργάκο σε Κυπριακή εφημερίδα

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Συγκλονιστικές αλήθειες από τον γνωστό ιστορικό Σαράντο Καργάκο σε Κυπριακή εφημερίδα



"Κάναμε τον πλούσιο με δανεικά λεφτά και τώρα ζούμε με δανεική ψυχή"
Μια συγκλονιστική συνέντευξη δημοσιεύεται σήμερα στον Φιλελεύθερο της Κυριακής από την Ευαγγελία Σιαζοπούλου, η οποία μίλησε με τον γνωστό ιστορικό/λόγιο Σαράντο Καργάκο. Ο κος Καργάκος μιλάει για τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας. Αφορμή για τη συνέντευξη στάθηκε εκδήλωση που διοργανώθηκε την...
προηγούμενη Τετάρτη στη Λευκωσία.
"Η Ελλάδα -κι όταν λέω Ελλάδα περιλαμβάνω σε αυτήν και την Κύπρο- είναι μια ευλογημένη γη. Ήταν κάποτε μια γωνιά του παραδείσου και την κάναμε προάστιο της κόλασης" είπε μεταξύ άλλων, ενώ σε άλλο σημείο τόνισε πως "Κάποιοι κατηγορούσαν τους παππούδες μας γιατί είχαν μια μεγάλη ιδέα, τη μεγέθυνση του Ελληνισμού. Σήμερα ξέρετε ποια είναι η νέα μεγάλη ιδέα του ελληνισμού; Η έκτη και η έβδομη δόση του δανείου. Εκεί καταντήσαμε δυστυχώς..."
Ο ιστορικός για άλλη μια φορά μίλησε για την "ακρισία" που χαρακτηρίζει το ελληνικό πολιτικό σύστημα, ενώ τονίζει πως για όλα ευθύνεται η κακή Παιδεία των Ελλήνων.
Για τον απεγκλωβισμό της κρίσης είπε πως τη θεωρεί ευλογημένη, διότι θα φέρει την Ελλάδα στα σωστά μέτρα της κρίσης. Κλείνοντας είπε πως η λέξη "¨Ελλην" υποδηλώνει το απροσκύνητο και το ήθος.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!