tromaktiko: Μια από τα ίδια με τη Γερμανία - Μπλοκάρει τη σύνοδο κορυφής...

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Μια από τα ίδια με τη Γερμανία - Μπλοκάρει τη σύνοδο κορυφής...



Όπως ανακοινώθηκε η σύνοδος κορυφής των ηγετών των χωρών της Ευρωζώνης που ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι σχεδίαζε για...  την Παρασκευή 2 Μαρτίου, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, ματαιώθηκε.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ο κύριος λόγος είναι η απροθυμία της Γερμανίας να συζητήσει το θέμα των πόρων του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης (ESM), όπως έγινε γνωστό την Τρίτη από ευρωπαϊκές πηγές. Συγκεκριμένα:

«Η σύνοδος κορυφής της ευρωζώνης ματαιώνεται», ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ευρωπαίος αξιωματούχος. Να σημειωθεί ότι ο Χ.Β. Ρομπέι είχε σχεδιάσει να συγκεντρώσει τους ηγέτες των 17 χωρών της Ευρωζώνης σε γεύμα εργασίας τη δεύτερη και τελευταία ημέρα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ (1 και 2 Μαρτίου) για να συζητήσουν το θέμα των πόρων του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Θυμίζουμε ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε είχε δηλώσει ότι η αύξηση των ταμείων θα γίνει κάποια στιγμή μέσα στο Μάρτιο, αλλά όχι στη σύνοδο της Παρασκευής.
greekfinanceforum.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!