tromaktiko: Χωρίς υπογραφές… δεν έχει Eurogroup

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Χωρίς υπογραφές… δεν έχει Eurogroup



Σε μια ακόμη έμπρακτη απόδειξη του πως αντιλαμβάνεται η σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ένωση την έννοια της κοινοτικής αλληλεγγύης... μερικές ώρες πριν από την έναρξη της αυριανής συνεδρίασης του Eurogroup, στην οποία θα δινόταν η έγκριση των Βρυξελλών για τη δρομολόγηση του νέου πακέτου δανειακής σύμβασης προς την Ελλάδα, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε ότι η συνεδρίαση αναβάλλεται.

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν πληροί ακόμη τις προϋποθέσεις που έχουν θέσει οι εταίροι και δανειστές, τόσο στο σκέλος των έγγραφων δεσμεύσεων των πολιτικών αρχηγών, όσο και αναφορικά με την «τρύπα» των 325 εκατομμυρίων ευρώ, που προέκυψε ως… υπόλοιπο, από τις διαπραγματεύσεις της προηγούμενης εβδομάδας με την τρόικα.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη των υπουργών-μελών του Eurogroup, και η… κανονική συνεδρίαση προγραμματίζεται για τη Δευτέρα. Επειδή όμως επείγει η τακτοποίηση της εκκρεμότητας με το PSI, είναι πιθανό η αυριανή τηλεδιάσκεψη να ανάψει το «πράσινο φως», για τη συγκεκριμένη, κρίσιμη παράμετρο του ελληνικού ζητήματος.
statesmen.gr

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!