Μέχρι και σήμερα το πρωί, καμία εταιρεία δεν έχει δεσμευθεί ουσιαστικά για το πώς θα απαλλάξει οριστικά τις ζωοτροφές της από μεταλλαγμένα. Αντιθέτως, οι εταιρείες έχουν επιδοθεί σε πόλεμο ανακοινώσεων, αποφεύγοντας την ανάληψη ουσιαστικής δράσης. Με δεδομένο ότι η έρευνα της Greenpeace αφορά τυχαία δείγματα ζωοτροφής και ότι όλα τα δείγματα που περιείχαν σόγια βρέθηκαν μεταλλαγμένα, το πρόβλημα είναι τεράστιο και δεν αφορά ‘μερικές’ φάρμες. Οι εταιρείες θα πρέπει τώρα να επικεντρώσουν όλες τους τις δυνάμεις ώστε να απαλλάξουν οριστικά τις ζωοτροφές τους από μεταλλαγμένα.
«Θα συνεχίσουμε να απαιτούμε καθαρή ζωοτροφή και μάλιστα ντόπια ζωοτροφή, μέχρι να πάρουμε δεσμευτικές απαντήσεις και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα από τις εταιρείες για τα επόμενά τους βήματα. Περιμένουμε ουσιαστικές δεσμεύσεις και από τις υπόλοιπες γαλακτοβιομηχανίες και εταιρείες ζωικών προϊόντων.» είπε η Έλενα Δανάλη, υπεύθυνη της εκστρατείας της Greenpeace ενάντια στα μεταλλαγμένα.
Η Greenpeace διευκρινίζει ότι στόχος δεν είναι τα ίδια τα σούπερ μάρκετ, αλλά οι γαλακτοκομικές εταιρείες, καθώς και οι υπόλοιπες εταιρείες ζωικών προϊόντων που έχουν την ευθύνη να εξασφαλίζουν ότι τα ζώα, από τα οποία παράγονται τα προϊόντα τους, εκτρέφονται με καθαρή ζωοτροφή. Ο πιο ασφαλής τρόπος για να μην επαναλαμβάνονται παρόμοια σκάνδαλα, είναι να σταματήσουν οι εταιρείες να εξάγουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για να εισάγουν μεταλλαγμένα και να επενδύσουν στην καλλιέργεια ντόπιας ζωοτροφής που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα τονώσει την ανάπτυξη στην περιφέρεια.
Στείλε email διαμαρτυρίας στις εταιρείες:
http://tros-oti-troei.gr/