tromaktiko: Το "κακό Δημόσιο" σαν πείραμα του Παβλώφ... [Video]

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Το "κακό Δημόσιο" σαν πείραμα του Παβλώφ... [Video]



Μία από τις πρωταρχικές επιδιώξεις της καθεστωτικής προπαγάνδας είναι η δημιουργία νέων "κοινών τόπων" μέσω της σύνδεσης ουσιαστικού και επιθετικού προσδιορισμού.

Συγκεκριμένα, κάθε μέρα επαναλαμβάνεται από τα δελτία ειδήσεων των χουντοκάναλων η φράση:
"υπέρογκο, σπάταλο, αντιπαραγωγικό, αναποτελεσματικό, υδροκέφαλο Δημόσιο"

Και ως αντίβαρο χρησιμοποιείται η φράση:
"υγιής, παραγωγικός, ευέλικτος, αποτελεσματικός Ιδιωτικός Τομέας"

Έτσι, αυτή η πλύση εγκεφάλου δημιουργεί αυτόματη σύνδεση στο μυαλό των πολιτών, στο πνεύμα του Μπιχεβιορισμού.

Όπως και ο Παυλώφ στα πειράματά του, έτσι και το Σύγχρονο καθεστώς επιχειρεί -και τα καταφέρνει ως ένα σημείο- να δημιουργήσει αυτόματους συνειρμούς.

Όταν ακούμε τη λέξη "Δημόσιο", αυτομάτως να μας έρχεται στο μυαλό η εικόνα ενός υδροκέφαλου τέρατος, ενώ όταν ακούμε "Ιδιωτικό" να μας έρχεται στο μυαλό κάτι υγιές.

Απλές -ερασιτεχνικές θα έλεγα- μέθοδοι προπαγάνδας.

Αν και ερασιτεχνικές πάντως, είναι πολύ αποτελεσματικές, αφού βρίσκουν τεράστια απήχηση λόγω της συνεχούς επανάληψής τους, εδώ και πάνω από 10 χρόνια.

Και με βάση αυτό το πλασματικό Δίπολο επειχειρούν το ξεπούλημα όλης Δημόσιας περιουσίας, του πλούτου δηλαδή που παρήχθη απ' το Λαό και ανήκει φυσικά σε αυτόν.

Δεν είναι καινούρια όλα αυτά.

Και στην Αργεντινή ακριβώς τα ίδια έγιναν.

Κατασυκοφαντήθηκαν όλες οι Δημόσιες επιχειρήσεις, ξεπουλήθηκαν αντί πινακίου φακής σε μεγαλολαμόγια του Ιδιωτικού Τομέα, έτσι χάθηκε απ το Λαό ο πλούτος πολλών δεκαετιών, μετά αυτές οι επιχειρήσεις σε χέρια ιδιωτών πλέον, έκαναν την τελευταία αρπαχτή, έγιναν ελλειμματικές, πτώχευσαν και κλήθηκε το Κράτος να καλύψει τα ελλείμματα που δημιούργησαν οι Μεγαλοκαρχαρίες.

Λίγο μετά ήρθε η γενική πτώχευση...

Τα ίδια κάνουν κι εδώ οι νεοφιλελεύθεροι φωστήρες τεχνοκράτες...

Συκοφαντούν μέσω των προπαγανδιστικών ΜΜΕ καθετί Δημόσιο, για να το ξεπουλήσουν στους Μεγαλοκαρχαρίες , που πολλές φορές είναι οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των Χονυτοκάναλων...

Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως στο Δημόσιο συμβαίνουν όλα φυσιολογικά.

Φυσικά και γίνεται της κακομοίρας.

Αλλά αυτή η αποδιοργάνωση γίνεται από τους ίδιους που επιχειρούν την -με κάθε τρόπο- εκποίησή τους σε ιδιώτες.

Πώς να προστατεύσει τη Δημόσια Επιχείρηση ένας Υπουργός που είναι... εναντίον της;;;

Πώς έγινε ξαφνικά ο ΟΤΕ, η πιο κερδοφόρος επιχείρηση των Βαλκανίων, μέσα σε δυο χρόνια φουλ ελλειμματικός και ξεπουλήθηκε σκανδαλωδώς στη Deutche Telecom;

Τώρα είναι καλύτερα; Τώρα που ξεθεμελιώνουν μερος του Δικτύου του ΟΤΕ στις απομακρυσμένες περιοχές, που ηταν βασικη κοινωνική παροχή του Κράτους;

Στον ΟΣΕ το ίδιο δεν επιχειρείται;

Στα ΚΤΕΛ;

Μόλις ιδιωτικοποιηθούν, δε θα υπάρχει τρένο και λεωφορείο στις απομακρυσμένες περιοχές...

Με λίγα λόγια...

Αν θες να δεις ειδήσεις, κλείσε την τηλεόραση!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!