tromaktiko: Κρίση Ηγετών VS Κρίση

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Κρίση Ηγετών VS Κρίση



Όλοι σήμερα εξαγριωμένοι καταφερόμαστε ενάντια στην νέα λαίλαπα εξαθλίωσης που μας επιβάλλεται, αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν να συμβαίνει σε μας, ποιος φταίει, ποσο φταίει. Ερωτήματα σαν το «Μήπως φταίει ο δημόσιος υπάλληλος που κόβουν σε έμενα που δουλεύω σε ιδιωτική επιχείρηση το μισθό μου;» «μήπως τελικά μαζί τα φάγαμε;» «μήπως φταίνε τα λαμόγια οι πολιτικοί» «μήπως φταίνε οι τράπεζες , το κράτος ;» και αλλά παρεμφερή διλήμματα αναρριχώνται στην σκέψη μας.

Σωστά ή λάθος ο νέο-Έλληνας έχει βρεθεί μπροστά σε διχαστικά διλήμματα που τον ακολουθούν στην καθημερινότητα του, τον ταλανίζουν και πάνω από όλα τον κάνουν να απομακρύνετε από την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Ποια είναι η πραγματικότητα όμως πλέον; Αυτή που βλέπουμε στην τηλεόραση, αυτή που διαβάζουμε στο ιντερνέτ και στα έντυπα ή αυτή που ακούμε; Μήπως όλα πλέον είναι μια κατευθυνόμενη πληροφόρηση μονομερώς ανατροφοδοτούμενη από τους ίδιους;

Η απάντηση για μένα είναι ΝΑΙ , η κοινωνία της πληροφορίας που ζούμε παράγει μια είδηση μονομερώς, γρήγορα και σχεδόν αφιλτράριστα σε ένα ευρύ φάσμα κοινού που διαμορφώνει άποψη και σχηματίζει κρίση.

Η υποβάθμιση της κριτικής σκέψης του ανθρωπινού νου καταργείται από την ευκολία της γρήγορης αναζήτησης της πληροφορίας , ενώ ουσιαστικά το μυαλό εκπαιδεύεται και περιμένει μασημένη την τροφή που θα κινήσει την μηχανή του εγκέφαλου του για να πάρει μια απόφαση .

Δυστυχώς ο νέο-Έλληνας εκπαιδεύτηκε στο να μην μπορεί να αποφασίσει όλα αυτά τα χρόνια για το ποιο είναι το ωφέλιμο για το κοινωνικό καλό και την άνθιση του πολιτισμού του. Εκπαιδεύτηκε να γίνει ατομιστής ,μοναχικός ,ψευτό καπιταλιστής ,δεξιός, αριστερός, πλούσιος, απολιτικοποιημένος, αδιάφορος, αμόρφωτος και άλλα πολλά πράγματα που τον κρατούν μακριά από την σύνθεση οργανωμένης κοινωνίας με κέντρα απόφασης οργανωμένα από τον ίδιο.

Ο σπόρος του σημερινού δέντρου έχει χρόνια μπει στο έδαφος μας , τώρα απλά γίνεται η συγκομιδή του καρπού. Ο νέο-Έλληνας εκπαιδεύτηκε χρόνια τώρα για αυτή την μέρα από τον ίδιο του τον εαυτό. Δεν μπόρεσε να πολεμήσει για την εκπαίδευση του ούτε για την παιδεία του.

Τώρα φαίνετε το κενό από την μη ύπαρξη ηγετικών φυσιογνωμιών που θα αγαπήσουν την κοινωνία και θα την οργανώσουν με βάση το κοινωνικό συμφέρων.

Ο νεοταξισμός που μας επιβάλλεται τα τελευταία χρόνια γίνετε με τρόπο ανήθικο, κατασταλτικό και συντεταγμένο.

Πως είναι δυνατόν ο λαός να εκπροσωπείται σε αυτή την περίοδο από ανθρώπους μη εκλεγμένους από την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος;

Πως είναι δυνατόν ο αντίλογος να καταπνίγεται από βία και να μην προβάλλεται;

Δυστυχώς είμαστε πολύ καλά εκπαιδευμένοι για να μπορούμε να ανεχόμαστε την νεοταξική σκλαβιά ηγετών που δεν έχουν σχέση με την Ελλάδα μας .

Δυστυχώς ακόμη και την υστάτη ώρα δεν μπορούμε να οργανωθούμε και να αναδείξουμε τον νέο αρχηγό της κοινωνίας που θα μας εκπροσωπήσει .

Λυπάμαι πολύ που δεν μπορούμε να δράσουμε οργανωμένα υπέρ της κοινωνίας, θλίβομαι περισσότερο γιατί η νέα γενιά είναι ποιο εκπαιδευμένοι από εμάς στο να ανέχεται .

Λυπάμαι πολύ που ο νέο-Έλληνας δεν είχε άξιες που να συγκροτούν την κοινωνία του και λυπάμαι ακόμη ποιο πολύ που οι φωτισμένοι άνθρωποι στον τόπο αυτό την δεδομένη στιγμή είναι άγνωστοι στον λαό και ελάχιστοι .

Η κρίση δεν είναι οικονομική , η κρίση που ζούμε είναι έλλειμμα ιδεολογιών , παιδείας ,κοινωνικού οραματισμού και γένεσης ηγετικών φυσιογνωμιών που θα εμπνεύσουν το λαό και θα τον κάνουν να αισθανθεί δυνατός και ωφέλιμος.

….σημειώσατε ΑΣΣΟ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!