Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, η άρση αυτής της απαγόρευσης « θα επιτρέψει στις ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου, ειδικά στις μικρομεσαίες ζυθοποιίες της περιφέρειας (Φθιώτιδα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Εύβοια, Μεσσηνία, Κρήτη, Σαντορίνη κ.α.), όχι μόνο να ενισχύσουν τα έσοδά τους σε περίοδο κρίσης αλλά κυρίως να πραγματοποιήσουν παραγωγικές επενδύσεις που βασίζονται στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα παραγωγής και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.».
Την τροπολογία υπογράφουν οι Χαραλαμπόπουλος Γιώργος Ερνέστος (Β’ Αθηνών), Παπαγεωργίου Θανάσης (Πιερίας), Οικονόμου Θανάσης (Ιωαννίνων), Τσώνης Νικόλαος (Φθιώτιδας), Στρατάκης Μανώλης (Ηρακλείου), Παπαδόπουλος Θανάσης (Αχαΐας), Γκερέκου Αγγελική (Κέρκυρας), Κουσελάς Δημήτρης (Μεσσηνίας), Μάντατζη Τσετίν (Ξάνθης) και Κεγκέρογλου Βασίλης (Ηρακλείου).