tromaktiko: Στα Τρίκαλα η έδρα της νέας ενοποιημένης 22ης Εφορίας Αρχαιοτήτων Τρικάλων- Καρδίτσας

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Στα Τρίκαλα η έδρα της νέας ενοποιημένης 22ης Εφορίας Αρχαιοτήτων Τρικάλων- Καρδίτσας



Την συγχώνευση των Αρχαιολογικών Υπηρεσιών της Δυτικής Θεσσαλίας, προωθεί το Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ για Λάρισα και Βόλο, θα υπάρχουν από μια Αρχαιολογική Υπηρεσία.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του trikalanews.gr σχεδιάζεται να δημιουργηθεί μία μόνο υπηρεσία στην Δυτική Θεσσαλία με την ονομασία «22η Εφορία Αρχαιοτήτων Τρικάλων –Καρδίτσας» ύστερα από την προγραμματισμένη συγχώνευση της 19ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων που εδρεύει στον Προφήτη Ηλία Τρικάλων με την ΛΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων που εδρεύει στην Καρδίτσα.

Η επιλογή της έδρας και κυρίως ότι δεν τηρήθηκαν εξαγγελίες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, ότι ο νέος Οργανισμός θα προβλέπει μία ενιαία Εφορεία Βυζαντινών και Κλασικών Αρχαιοτήτων ανά νομό, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην Καρδίτσα, που σημαίνει ότι οι «πιέσεις» που θα ασκηθούν, θα πρέπει να κρατήσουν σε εγρήγορση τους βουλευτές των Τρικάλων για να μην αλλάξει ο σχεδιασμός του Υπουργείου και βρεθούν τα Τρίκαλα, να χάνουν ακόμη μια Δημόσια Υπηρεσία.

Η νέα 22η Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων- Καρδίτσας, θα μεταφερθεί σε νέο κτήριο που θα την στεγάσει και το οποίο έχει βρεθεί, καθώς αναμένεται να απασχολήσει 59 άτομα που σήμερα εργάζονται στις δύο Υπηρεσίες της Δυτικής Θεσσαλίας που συγχωνεύονται.

Η νέα Εφορεία, θα έχει αντικείμενο, ζητήματα που αφορούν από την Προϊστορική περίοδο μέχρι και την Μεταβυζαντινή περίοδο.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!