tromaktiko: Ρύθμιση για χρέη στον ΟΑΕΕ μέχρι 31 Μαρτίου 2012

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Ρύθμιση για χρέη στον ΟΑΕΕ μέχρι 31 Μαρτίου 2012



Μέχρι τις 31 Μαρτίου μπορούν να υπαχθούν σε ρυθμίσεις οι οφειλέτες του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και να επωφεληθούν...
από την εύνοια του νόμου.

Οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ μπορούν να ρυθμίσουν οφειλές που είχαν προς τον Οργανισμό μέχρι και τις 31-12-2011, εφόσον εξακολουθούν να καταβάλουν τις τρέχουσες εισφορές, ενώ μπορούν να εξασφαλίσουν έκπτωση έως και 100% στα πρόστιμα, αν η εξόφληση γίνει εφάπαξ ή σε 6 ισόποσες δόσεις.

Αν οι ασφαλισμένοι επιλέξουν να εξοφλήσουν τις εισφορές τους σε 7 έως 10 δόσεις, τότε τους παρέχεται έκπτωση 75% στα πρόσθετα τέλη.

Σύμφωνα με τις διατάξεις η καταβολή της πρώτης δόσης, όπως και η εφάπαξ καταβολή, θα πρέπει να γίνει έως τις 30 Απριλίου του 2012, ενώ πρέπει να γνωρίζουν ότι αν δεν καταβάλλουν δύο συνεχόμενες δόσεις, τότε χάνουν την εύνοια της ρύθμισης.

Παραλλήλως, με την ένταξη στη ρύθμιση γίνεται αναστολή των αναγκαστικών μέτρων μέχρι και τις 31-12-2012, ενώ δίνεται η δυνατότητα να κάνουν χρήση του νόμου και όσοι είναι ήδη σε καθεστώς ρύθμισης.

Η εγκύκλιος προβλέπει επίσης ότι οι οφειλέτες μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση και μετά την 1η Απριλίου, δεν θα έχουν ωστόσο τις προβλεπόμενες μειώσεις στα πρόστιμα.
dete.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!