tromaktiko: Ποιός θα διαχειριστεί τα 3.175.000 € του Προβιομηχανικού Πολιτισμού;

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Ποιός θα διαχειριστεί τα 3.175.000 € του Προβιομηχανικού Πολιτισμού;



Επιστολή του Θεόδωρου Δασούλα Κάτοικου Μετσόβου προς Υπουργείο Ανάπτυξης
Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

Θέμα: Κατασκευή Μουσείου προβιομηχανικού πολιτισμού και τουριστικής προβολής Μετσόβου στη θέση Αγία Τριάδα.
Κατά τη Δημαρχιακή περίοδο 2007-2010 διατέλεσα Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Μετσόβου με την ιδιότητα του επικεφαλής του συνδυασμού ΄΄ΔΥΝΑΜΟΓΟΝΟΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ΄΄ και με τη παρούσα επιστολή μου θέλω να σας κάνω γνωστά τα εξής:

Ο Δήμος Μετσόβου μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του το 1955 και με το υπ.πρ. 7.916 συμβόλαιο δωρεάς εν ζωή παραχώρησε στο Ίδρυμα Τοσίτσα Δημοτική έκταση στη θέση Αγία τριάδα για εγκατάσταση ξυλουργικού εργοστασίου.

Σήμερα η Δημοτική Αρχή (χωρίς η συγκεκριμένη έκταση να έχει περιέλθει στη κατοχή της με σχετική απόφαση καθώς το Ίδρυμα Τοσίτσα δεν έχει παραιτηθεί εγγράφως και με συμβολαιογραφική πράξη από τη δωρεά εν ζωή) θέλει να προβεί στην κατασκευή Μουσείου προβιομηχανικού πολιτισμού και τουριστικής προβολής.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η Δημοτική αρχή προσπαθεί να εντάξει σε πρόγραμμα ένα έργο σε μια έκταση στην οποία βάσει της παραπάνω δωρεάς που είχε γίνει (δεν της ανήκει). Για να γίνει αυτό πρώτα θα πρέπει το Ίδρυμα Τοσίτσα να μεταβιβάσει το συγκεκριμένο ακίνητο – οικόπεδο στο Δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει σχετική απόφαση και να περιέλθει αυτό στην κατοχή του.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!