tromaktiko: Στο 516 Μ/Κ ΤΠ, Λαγός Έβρου, παραβιάζουν Προεδρικό Διάταγμα Απαλλαγής μετά από 24ωρη υπηρεσία

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Στο 516 Μ/Κ ΤΠ, Λαγός Έβρου, παραβιάζουν Προεδρικό Διάταγμα Απαλλαγής μετά από 24ωρη υπηρεσία



Στο 516 Μ/Κ ΤΠ, Λαγός Έβρου, παραβιάζουν Προεδρικό Διάταγμα Απαλλαγής μετά από 24ωρη υπηρεσία.
Καταγγελία από Επαγγελματίες Οπλίτες

Είμαστε ΕΠ.ΟΠ. Δεκανείς και υπηρετούμε στο 516 Μ/Κ ΤΠ στο Λαγό Έβρου.

Όπως όλοι γνωρίζουμε από 04 Ιουν 2012 είναι σε ισχύ το μέτρο της 24ωρης απαλλαγής μετά από υπηρεσία. Κατά την απαλλαγή μας όλοι αναπαυόμαστε από την εκτέλεση της υπηρεσίας.

Ορισμένα στελέχη της μονάδος κάνουμε υπηρεσίες σε φυλάκια εκτός στρατοπέδου τα οποία απέχουν από την έδρα της μονάδος 15-20 χιλιόμετρα. Η αλλαγή μας στο φυλάκιο γίνεται μετά τις 9.30 με αποτέλεσμα να επιστρέφουμε στη μονάδα μετά τις 10 και να αποχωρούμε για τα σπίτια μας 10.45-11.00, καθώς πρέπει να διευθετήσουμε και τα προσωπικά μας υλικά, χάνοντας με αυτό τον τρόπο 2 ώρες από την απαλλαγή μας.

Παρά τα επανειλημμένα παράπονα προς τη διοίκηση και τους προϊσταμένους μας το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει εκμεταλλευόμενοι την θέση μας σαν υφιστάμενοι τους.

Κανένας δεν έχει δώσει μια λύση στο πρόβλημα αυτό με αποτέλεσμα να καταπονούμαστε ψυχικά σε κάθε υπηρεσία σκεπτόμενοι τον αβέβαιο χρόνο που θα επιστρέψουμε στα σπίτια μας.

Κάποιες φορές αρνούνται και την απαλλαγή την επόμενη όπως ορίζει το ΦΕΚ προφασιζόμενοι εργασίες.

Δηλαδή τροποποιούν αυθαίρετα το προεδρικό διάταγμα;

Εμείς με τη σειρά μας αναρωτιόμαστε:

Μήπως ο διοικητής της μονάδας και Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Ζιαζιάς οφείλουν κάποιες εξηγήσεις για την στυγνή παραβίαση των κανονισμών και των νόμων;

Ή μήπως τα προεδρικά διατάγματα ψηφίζονται μόνο για το θεαθήναι και είναι στη διακριτική ευχέρεια του κάθε διοικητή η εφαρμογή τους;

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!