Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν μετά από ελέγχους κλιμακίων των Περιφερειακών Διευθύνσεων του ΕΦΕΤ σε επιχειρήσεις του κλάδου των τροφίμων σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.
Οι κυριότερες παραβάσεις που κατέγραψαν οι ελεγκτές του ΕΦΕΤ αφορούσαν:
- στη διακίνηση και εμπορία ακατάλληλων - μη ασφαλών τροφίμων σε ποσοστό της τάξης του 28%.
- στη διαπίστωση ανεπαρκούς επιπέδου υγιεινής στους χώρους παραγωγής, επεξεργασίας, αποθήκευσης, διακίνησης και εμπορίας των τροφίμων σε ποσοστό 16,6%
- στην ανυπαρξία ή στην ανεπαρκή εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου σε ποσοστό 14%
- στην έλλειψη άδειας λειτουργίας σε ποσοστό 12%
- στην ανεπάρκεια στον εξοπλισμό και στις υποδομές σε ποσοστό 8,6%
dealnews.gr