tromaktiko: Στα «χέρια» της Αστυνομίας και 66χρονος Τρικαλινός για το κύκλωμα της Αρχαιοκαπηλίας

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Στα «χέρια» της Αστυνομίας και 66χρονος Τρικαλινός για το κύκλωμα της Αρχαιοκαπηλίας



Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας που ξεκίνησε προ 4μηνου και μέχρι στιγμής έχει συλλάβει 44 άτομα σε τουλάχιστον... 13 Νομούς μεταξύ των οποίων των Τρικάλων, της Καρδίτσας και της Λάρισας.

Οι συλληφθέντες, εμπλέκονται σε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης αρχαίων αντικειμένων και δρούσαν σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας «οργώνοντας» μέρη και ψάχνοντας για αρχαία νομίσματα και αντικείμενα.

Ο αριθμός των συλληφθέντων αυξάνεται συνεχώς, ενώ στην κατοχή των αρχαιοκαπήλων έχει βρεθεί πλήθος όπλων αλλά και 4.800 αρχαία νομίσματα. Ανάμεσα τους και ένα εξαιρετικά σπάνιο νόμισμα της Αρχαίας Μακεδονίας που απεικονίζει από την μια πλευρά τον Μέγα Αλέξανδρο και από την άλλη έναν αετό, εύρημα που υπολογίζεται πως ξεπερνά σε αξία τα 4 εκ. ευρώ.

Μεταξύ των μέχρι τώρα συλληφθέντων, 2 Καρδιτσιώτες, 2 Λαρισαίοι και ένας 66χρονος αγρότης των Τρικάλων από χωριό κοντινό της πόλης των Τρικάλων στην οικία του οποίου, βρέθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες του trikalanews.gr , χθες το απόγευμα 100 αρχαία νομίσματα.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!