tromaktiko: Για φόνο εκ προμελέτης κατηγορείται ο 67χρονος αστυνομικός στην Κύπρο

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Για φόνο εκ προμελέτης κατηγορείται ο 67χρονος αστυνομικός στην Κύπρο



Για φόνο εκ προμελέτης του 34χρονου Βούλγαρου Ιβάν Γκράτζιεφ, κατηγορήθηκε ο 67χρονος συνταξιούχος αστυνομικός από την Τάλα της Πάφου, ο οποίος... παρουσιάστηκε το πρωί της Παρασκευής ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου.

Στην κατηγορία αναφέρεται ότι εκ προμελέτης και χρησιμοποιώντας πυροβόλο όπλο, σκότωσε τον 34χρονο Βούλγαρο που βρισκόταν στο σπίτι της πρώην συζύγου του γιου του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 67χρονος στις 8 Φεβρουαρίου τα ξημερώματα φέρεται να πυροβόλησε τον 34χρονο Βούλγαρο την ώρα που αυτός άνοιξε την πόρτα για να μεταβεί σε κρεοπωλείο υπεραγοράς όπου εργαζόταν.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Νικόλα Χαραλάμπους, ο οποίος διενήργησε αυτοψία στη σκηνή αλλά και νεκροψία στο θύμα, ο 34χρονος δέχθηκε μόνο μία σφαίρα στο στήθος από κυνηγετικό όπλο και από πολύ κοντινή απόσταση, η οποία τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Εκείνη την ώρα στο σπίτι βρισκόταν και η συμβία του μαζί με την μητέρα της καθώς επίσης και η οικιακή βοηθός τους, οι μαρτυρίες των οποίων θα ρίξουν φως στην υπόθεση αφού όπως ανέφεραν στις καταθέσεις τους, μετά το άκουσμα του πυροβολισμού είδαν τον 67χρονο να οδεύει στο αυτοκίνητό του κρατώντας κυνηγετικό όπλο στα χέρια του και να φεύγει από τη σκηνή του εγκλήματος.

Ο 67χρονος συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα. Η Αστυνομία τον εντόπισε στο χωράφι του. Στο αυτοκίνητό του υπόπτου εντοπίστηκε ένα κυνηγετικό όπλο το οποίο παραλήφθηκε και εξετάζεται από την Αστυνομία. Ο ίδιος ωστόσο από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του αρνείται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση.

Το Κακουργιοδικείο όρισε την ακρόαση της υπόθεσης στις 16 Μαρτίου και διέταξε όπως ο κρατούμενος παραμείνει υπό κράτηση.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!