tromaktiko: Ομάδα Ενεργοί Πολίτες Ρόδου - 7η Μαρτίου

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Ομάδα Ενεργοί Πολίτες Ρόδου - 7η Μαρτίου



Προς όλους όσους συναίνεσαν είτε σιωπηρώς , είτε διά της ψήφου τους στο ξεπούλημα και στον εξευτελισμό της πατρίδος μας.
Η ανακοίνωση αφορά και τους διαφόρους πατριδοκάπηλους, που με αφορμή όσα συμβαίνουν, θέλουν να κερδίσουν μερίδιο της εξουσίας χωρίς τα κίνητρά τους να είναι αγνά και πατριωτικά. Δεν έχουν βήμα σε αυτόν τον Ιερό Βωμό όσοι αγωνίζονται μόνο για την τσέπη και όχι για την πατρίδα.

Η παρουσία σας στις 07 Μαρτίου του 2012 και πόσο μάλλον η υποκριτική απόδοση τιμών μέσω καταθέσης στεφάνων στο μνημείο των ηρωϊκώς πεσόντων για την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου, θα θεωρηθεί ύβρις και απόδειξη για άλλη μία φορά της αναισχυντίας σας.

Μην προκαλείτε την οργή των Ελλήνων. Παραμείνετε κλεισμένοι στα σπίτια σας για λόγους καθαρά πρακτικούς.

Δεν είναι δυνατόν να απασχολείται η ΕΛ. ΑΣ. με την περιφρούρησή σας, την ώρα που υπάρχουν άλλα σημαντικότερα θέματα για να ασχοληθεί.

Παρακαλούμε ενημερώστε εγκαίρως και τους ανωτέρους σας που κατοικοεδρεύουν εις τας Αθήνας, να μην επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό με άχρηστα έξοδα μεταφοράς τους .

Τέλος θα κλείσουμε με ένα απόσπασμα από την εφημερίδα «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ» στην οποία έγραφε στις 7/3/1948, ο εκ Κάσου αγωνιστής και πρώτος Διοικητής της Ελεύθερης Δωδεκανήσου, Νικόλαος Γ. Μαυρής τα παρακάτω, αναφερόμενος στην Απελευθέρωση.

Εξήμισι σχεδόν αιώνες δυσβάσταχτης δουλείας , μαρτυρικής ζωής, αγώνων και θυσιών στην κατακτητική βουλιμία Ιπποτών, Τούρκων, Ιταλών, Γερμανών και Άγγλων. Αυτό δεν είναι βάρος που θα μπορούσαν να σηκώσουν εύκολα πολλοί λαοί. Μόνο μερικές φυλές ξεχωριστές σαν την Ελληνική, έχουν την δύναμη όχι μόνο να αντέχουν τις εθνικές τους περιπέτειες, αλλά και να βγαίνουν μέσα από τις δοκιμασίες των , δυναμικότερες και ζωντανότερες. Καμμία δύναμις δεν μπόρεσε να αφαιρέσει από τον Δωδεκανησιακό λαό την Εθνικότητα και το Ελληνικό φρόνημα. Και τα δύο διατηρήθηκαν αλώβητα και ανόθευτα στον ψυχικό κόσμο των Δωδεκανησίων.

ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΟΜΕΝ ΚΙ ΑΣ ΤΡΩΓΩΜΕΝ ΠΕΤΡΕΣ  Θ.Κολοκοτρώνης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!