tromaktiko: 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΕΑΒΕ

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

8ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΕΑΒΕ



Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του 8ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, το... τριήμερο 15-17 Μαρτίου.

Με υψηλά ποσοστά συμμετοχής, όπως κάθε χρόνο, προσέλκυσε το έντονο ενδιαφέρον των ειδικευμένων γιατρών που έσπευσαν να ενημερωθούν για τις εξελίξεις της νόσου, που παραμένει η πρώτη αιτία θανάτου στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Στα πλαίσια του συνεδρίου ανακοινώθηκαν όλα τα νεότερα δεδομένα για την αντιμετώπιση και τις επιπλοκές της Αθηροσκλήρωσης στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Οι ομιλητές επικεντρώθηκαν στις εισηγήσεις τους στους παράγοντες πρόκλησης της νόσου: τη δυσλιπιδιμία, το κάπνισμα, το σακχαρώδη διαβήτη και την παχυσαρκία. Ο περιορισμός των παραγόντων κινδύνου σε συνδυασμό με τη χορήγηση νέων εξελιγμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων μπορεί να αποδειχθεί σωτήριος για την πρόληψη καρδιακών και εγκεφαλικών επεισοδίων.

Στο ακόλουθο link μπορείτε να δείτε videos με τις εισηγήσεις των ομιλητών και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις εργασίες του Συνεδρίου: livemedia.gr/album/396

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!