Σε περίπτωση που μια επιχείρηση δεν είναι βιώσιμη, η μοναδική δυνατότητα που υπάρχει είναι η πτώχευσή της και το ίδιο θεωρεί ο κ. Μπουλ ότι πρέπει να ισχύσει και για την Ελλάδα. Ο ίδιος σημειώνει πως υπάρχουν πολλά παραδείγματα για χώρες που χρεοκόπησαν και κατόπιν μπόρεσαν να ανακάμψουν, όμως, όπως λέει, κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό μέσα στην ευρωζώνη και για το λόγο αυτό δεν απομένει στην Ελλάδα παρά μόνον μια έξοδός της από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή.
Κατά την άποψη του κ. Μπουλ, μετά θα είναι δυνατή μια υποτίμηση του νομίσματος και η χώρα θα έχει μια πραγματική ευκαιρία «να σταθεί και πάλι στα πόδια της».
Ο διευθυντής του Χρηματιστηρίου Βιέννης θεωρεί πως κάτι τέτοιο είναι σωστό, παρά το γεγονός, όπως λέει, ότι έχουν ήδη σταλεί στην Αθήνα δισεκατομμύρια ευρώ. Και αυτό διότι, όπως επισημαίνει, με την τακτική που ακολουθείται σήμερα, όλα τα χρήματα που δίνονται θα χαθούν χωρίς η ίδια η Ελλάδα να μπορέσει να ανακάμψει.
Σε δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας, με τίτλο «Οι Έλληνες επιστρέφουν στη δραχμή» και με υπότιτλους «Σενάριο για έξοδο των Ελλήνων» και «Μετά τις εκλογές η Αθήνα εγκαταλείπει το ευρώ», επισημαίνεται πως παρασκηνιακά η Ευρωπαϊκή Ένωση επεξεργάζεται ένα «σχέδιο Β», στη βάση του οποίου η Ελλάδα θα μπορούσε ήδη μέσα στους επόμενους μήνες να επιστρέψει στο παλιό εθνικό της νόμισμα, τη δραχμή.
Όπως σημειώνεται στη συνέχεια, μέχρι πρόσφατα μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θεωρούνταν «ταμπού», όμως τώρα η ΕΕ προετοιμάζεται για την «ημέρα Χ» και οι Βρυξέλλες έχουν ήδη επεξεργαστεί πολλά σενάρια κατάρρευσης. Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται πως η έξοδος της Ελλάδας θα μπορούσε να συμβεί μετά τις ελληνικές εκλογές, κάτι που φέρεται να συζητείται σε αυστριακούς κυβερνητικούς κύκλους.