tromaktiko: Οδοστρωτήρας!

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Οδοστρωτήρας!



Ο Ολυμπιακός πέρασε εύκολα από το Ηράκλειο, ισοπέδωσε 2-0 τον ΟΦΗ βρίσκεται στο +1 από τον Παναθηναϊκό και περιμένει γκέλα του!


Χωρίς Μανιάτη, διπλή ζώνη

Χωρίς Τζιμπούρ, αλλά και με τον Μανιάτη στον πάγκο παρουσιάστηκε στο «Γεντί Κουλέ» ο Ολυμπιακός, με τον Βαλβέρδε να χρησιμοποιεί στον άξονα τους Ορμπάιθ, Μακούν, Ιμπαγάσα και και στα άκρα τους Αμπντούν, Καζίμ. Στον αντίποδα, ο Νίκος Αναστόπουλους με διπλή ζώνη άμυνας, κάλυψη σε όλα τα μήκη και τα πλάτη, αλλά και πίεση ψηλά θέλησε να «καταστρέψει» το παιχνίδι του αντιπάλου.

Οι ερυθρόλευκοι ωστόσο μπήκαν δυνατά στο ματς και με ταχύτητα από τα άκρα φρόντισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους από τα πρώτα λεπτά. Μιραλάς και Σίσιτς είχαν με το «καλημέρα» δυο ευκαιρίες, ωστόσο στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που απειλούσαν. Μάλιστα στο 13' έπειτα από έξυπνη μπαλιά του Ορμπάιθ, ο Αμπντούν νικήθηκε από τον Βεζυρίδη. Μετά το πρώτο δυνατό τέταρτο των Πειραιωτών, οι Κρητικοί κατόρθωσαν να κρατήσουν μακριά από την εστία τους τον αντίπαλο, τα κενά στην άμυνα έκλεισαν και η διπλή ζώνη άμυνας απέδιδε καρπούς. Ο Ολυμπιακούς προσπαθούσε με τους Αμπντούν, Καζίμ και Ιμπαγάσα να διασπάσει την καλοστημένη άμυνα του ΟΦΗ, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Το γκολ της σεζόν

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που ανέβασε ξανά ρυθμό, Χολέμπας και Τοροσίδης βοηθούσαν αρκετά τα χαφ και το αποτέλεσμα ήρθε στο καλύτερο σημείο. Στο 45' ο πρώτος νικήθηκε από τον εξαιρετικό Βεζυρίδη, ωστόσο στη συνέχεια της φάσης ο Χολέμπας με σουτάρα 25 μέτρα έξω από την περιοχή πέτυχε ένα απίστευτο γκολ δίνοντας παράλληλα ώθηση στην ομάδα του για ένα μεγάλο διπλό.

Πρώτο Καζίμ και... τέλος!

Το γκολ του Χολέμπας, άλλαξε τις ισορροπίες, ο Ολυμπιακός μπήκε πάλι πιο δυνατά, με τον Βαλβέρδε να ανακατεύει την τράπουλα και να περνά τον Καζίμ στην κορυφή της επίθεσης και τον Μιραλάς αριστερά. Τα αποτελέσματα δεν μπορούσε να ήταν... καλύτερα, μιας και στο 54' ο Τούρκος εκμεταλλεύθηκε την παράλληλη σέντρα του Αμπντούν, από οριακή θέση και με προβολή άνοιξε λογαριασμό στη Σούπερ Λίγκα, ενώ έγινε και ο 14ος διαφορετικός παίκτης του Ολυμπιακού που σκοράρει φέτος. Το γκολ πάντως προκάλεσε τα παράπονα των γηπεδούχων που τόνιζαν πως ήταν σε θέση οφσάιντ ο παίκτης των Πειραιωτών.

Κάπου εκεί ο ρυθμός έπεσε, ο Ολυμπιακός έλεγχε την αναμέτρηση και χωρίς άγχος προσπαθούσε να βγει στην επίθεση όποτε έκρινε σωστό. Ο Μιραλάς είχε κάποιες φάσεις, όχι όμως και την ουσία στο τελείωμα, ενώ και ο Αμπντούν δεν ήταν ουσιαστικός για ένα τρίτο τέρμα. Στον αντίποδα, ο ΟΦΗ βγήκε από την εστία του και στο 65' θα μπορούσε να μπει ξανά στο ματς, αλλά η σουτάρα του Λόπεθ βρήκε εμπόδιο σε Μέγερι και δοκάρι.

www.gazzetta.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!