tromaktiko: Επιτέλους: Φίλτρα κατακράτησης αρσενικού σε αντλιοστάσιο νερού της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Επιτέλους: Φίλτρα κατακράτησης αρσενικού σε αντλιοστάσιο νερού της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο



Αν μη τι άλλο τα νέα είναι ευχάριστα. Με νέα φίλτρα κατακράτησης αρσενικού που τοποθετήθηκαν στο αντλιοστάσιο νερού της βάσης ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας...
περιορίστηκε εντός των ορίων η χημική ουσία που είχε εντοπιστεί σε μεγάλη ποσότητα στο νερό με το οποίο υδροδοτείτο η μονάδα. Αυτό ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού όπως και ότι έχει ενημερωθεί το σύνολο του προσωπικού του Αεροδρομίου για την καταλληλότητα του νερού για γενική χρήση (ατομική υγιεινή, καθαριότητα σκευών και εγκαταστάσεων κλπ). Ωστόσο αρμόδια πηγή ανέφερε ότι προληπτικά θα εξακολουθήσει η διάθεση ε όλο το προσωπικό εμφιαλωμένου νερού για πόση!

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι συνεχίζεται η συνεργασία του στρατού με τους τοπικούς φορείς, για την εξεύρεση κατάλληλης πηγής υδροδότησης του χωριού Στεφανοβικείου. Η εξασφάλιση κατάλληλου νερού στο χωριό και επέκταση της παροχής του, στο δίκτυο ύδρευσης του στρατοπέδου, (εργασίες οι οποίες έχουν ξεκινήσει από το 2011), θα λειτουργήσει επικουρικά στην υδροδότηση του αεροδρομίου με κατάλληλο για όλες τις χρήσεις νερό, αναφέρεται. Νερό θα ληφθεί μάλλον από πηγή στο βουνό- ο στρατός θα εξασφαλίσει τα μηχανήματα και ο Δήμος Βελεστίνου τις σωληνώσεις.

Η προσπάθεια του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ, που αγκαλιάστηκε από πλήθος ευαισθητοποιημένων πολιτών και μαχητικούς δημοσιογράφους που τιμούν το επάγγελμα τους, κέρδισε! Καταφέραμε να αναδείξουμε το τεράστιο ζήτημα με το αρσενικό στο νερό της μονάδας και τους κινδύνους που εγκυμονεί. Καταφέραμε να ληφθούν μέτρα και να μην κινδυνεύει πια κανείς!

Μετά το σερί των καταγγελιών φαντάρων και μονίμου προσωπικού που υπηρετεί στην Αεροπορία Στρατού Στεφανοβικείου, στο Βόλο, το ΓΕΣ και η διοίκηση της μονάδας υποχρεώθηκαν να λάβουν άμεσα σοβαρά μέτρα για να προστατέψουν την υγεία και την ζωή όσων υπηρετούν εκεί, αφού οι κίνδυνοι από το αρσενικό και το χρώμιο στο νερό ήταν τεράστιοι. Όλα αυτά τα μέτρα κρίθηκαν απαραίτητα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα. Όπως λένε και οι συνάδελφοι φαντάροι «έπρεπε να υπάρξουν οι μαζικές καταγγελίες και η παρέμβαση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για να Σοβαρευτούν»!

Όμως εμείς συνεχίζουμε και θέτουμε δύο σημαντικές κατά τη γνώμη μας παραμέτρους:

Καταρχήν, καλούμε τον Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγο Ζιαζιά και τον ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο όχι μόνο να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για το προσωπικό της μονάδας, αλλά να καλέσουν άμεσα όσους έχουν υπηρετήσει στο παρελθόν στη μονάδα, να εξεταστούν στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία, δωρεάν, καθώς το αρσενικό θεωρείται από την επιστημονική κοινότητα ότι προκαλεί βαριές και συχνά ανεπανόρθωτες βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό.

Το δεύτερο ζήτημα που αξίζει της προσοχής όλων καθώς αποτελεί σαφή στοιχείο του τρόπου που η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του Ελληνικού Στρατού αντιμετωπίζει το προσωπικό, αλλά και του τρόπου που τίθεται ενώπιων των σοβαρών ευθυνών που προκύπτουν από την χακί καθημερινότητα είναι το εξής: η απόσυρση από την ηλεκτρονική σελίδα του ΓΕΣ army.gr της αρχικής ανακοίνωσης που απαντούσε στις κατηγορίες μας.

Εμείς, με αίσθημα ευθύνης προς τους συναδέλφους φαντάρους, στις οικογένειες τους, το μόνιμο προσωπικό, αλλά και το σύνολο της κοινωνίας αναδημοσιεύουμε την σχετική ανακοίνωση μας που εμπεριέχει την τοποθέτηση του ΓΕΣ.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Diktiospartakos.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!