tromaktiko: Η Μεταμόρφωση "αγκάλιασε" το Κίνημα των φτηνών αγροτικών προϊόντων

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Η Μεταμόρφωση "αγκάλιασε" το Κίνημα των φτηνών αγροτικών προϊόντων



Με επιτυχία έγινε η διανομή 54 τόνων πατάτας, 3 τόνων μελιού και 12 τόνων αλευριού στους κατοίκους Μεταμόρφωσης, το Σάββατο 24 Μαρτίου... στο Διαδημοτικό Γήπεδο της περιοχής. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε σε 11 περίπου ώρες και εξυπηρετήθηκαν 978 άτομα (που είχαν κάνει σχετική παραγγελία είτε ηλεκτρονικά είτε μέσω αιτήσεως στην αρμόδια υπηρεσία), χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα χάρη στον άριστο συντονισμό των εργαζομένων-εθελοντών του Δήμου Μεταμόρφωσης.

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των δημοτών Μεταμόρφωσης στη διανομή πατάτας Νευροκοπίου χωρίς μεσάζοντες, σε χαμηλή τιμή. Για την ακρίβεια, οι πατάτες πωλήθηκαν στην τιμή των 0,30 λεπτών το κιλό, σε τσουβάλια των 30 κιλών ( 9 ευρώ το τσουβάλι). Στους δημότες διατέθηκε αλεύρι και μέλι, επίσης σε χαμηλή τιμή (5 ευρώ τα 10 κιλά αλεύρι και 13 ευρώ τα 3 κιλά μέλι). 

“Θέλω να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους του Δήμου, τους εθελοντές και όλους όσους βοήθησαν στην επιτυχημένη διάθεση προϊόντων από τους παραγωγούς κατευθείαν στους καταναλωτές σε φθηνές τιμές”, δήλωσε φανερά ικανοποιημένος από την όλη διοργάνωση ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης κ. Μιλτιάδης Καρπέτας. Ο Δήμαρχος επισήμανε ότι “η αποκλιμάκωση των τιμών, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που περνάει η χώρα και η κοινωνία, όπου μειώνονται οι αποδοχές και τα εισοδήματα, είναι εντελώς απαραίτητη για να βγούμε από την κρίση” και πρόσθεσε ότι “ο Δήμος θα κάνει όσες προσπάθειες χρειάζεται για να βοηθηθούν οι δημότες και όσοι έχουν ανάγκη, παίρνοντας τις απαραίτητες πρωτοβουλίες προκειμένου να βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου της αποκλιμάκωσης των τιμών. Δεν πιστεύω ότι με αυτές τις ενέργειες μπορεί να λυθεί το ζήτημα, πιστεύω όμως ότι τέτοιες πρωτοβουλίες μπορούν να ασκήσουν πίεση στους μηχανισμούς της αγοράς για να επιτευχθεί η μείωση των τιμών που είναι και το ζητούμενο”.

Την πρώτη αυτή παραγγελία θα ακολουθήσουν και άλλες, ενώ ετοιμάζονται ανάλογες πρωτοβουλίες και για άλλα βασικά προϊόντα.
xtypos.eu
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!