tromaktiko: Ψηφαλάκια Βρυξελλών...

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Ψηφαλάκια Βρυξελλών...



του Γιώργου Γεωργιάδη
Μέχρι κάποια ηλικία δεν γνώριζα τι παρήγαγαν οι Βρυξέλλες, άκουγα συχνά το όνομα της Βελγικής πρωτεύουσας από ραδιοφώνου και τηλεοράσεως καθώς εκεί γίνονταν οι...
συνεδριάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης – η συχνότητα μάλιστα έχει αυξηθεί φοβερά τα τελευταία χρόνια διότι πέρα από την αύξηση του αριθμού των συνεδριάσεων , αυξήθηκαν και οι προς την Ελλάδα απευθυνόμενες απαιτήσεις των Εταίρων μας οι οποίες έρχονται και αυτές μέσω Βρυξελλών – αλλά δεν ήξερα τι παρήγαγαν εκεί πέρα εκτός από αποφάσεις του Συμβουλίου των μελών της Ε.Ε.

Μεγαλώνοντας όμως ανακάλυψα κάτι σπουδαίο. Μια ημέρα βρισκόμουν σε super market – κοινώς μπακάλικο – μεγάλης Ελληνικής φίρμας και σπουδαίας Ελληνικής επιχειρηματικής οικογένειας – τόσο σπουδαίας που αφού το έβαλε στο χρηματιστήριο, το πούλησε για να απαλλαγεί από τις επιχειρηματικές της σκοτούρες - και περιδιαβαίνοντας τους φαρδύς διαδρόμους ανάμεσα στα παραφορτωμένα ράφια έφτασα στα ψυγεία της μαναβικής. Κοιτώ, και ω του θαύματος, ανακαλύπτω κάτι λαχανάκια σε μικρογραφία των δικών μας ανοιχτοπράσινων τα οποία είχανε βαφτίσει λαχανάκια Βρυξελλών.

Να είπα, οι Βρυξέλλες δεν παράγουν μόνο αποφάσεις, παράγουν και τρόφιμα και συγκεκριμένως λαχανάκια, κάτι μικρά σαν την χούφτα μου κλειστή – να εύχονται να μην την ανοίξω – βέβαια δεν γνωρίζω ακριβώς σε ποια πολυκατοικία, σε ποια ταράτσα της πόλης καλλιεργούνται, αλλά προφανώς οι πανέξυπνοι βορειοευρωπαίοι φίλοι μας κάποιον τρόπο θα έχουν βρει για να τα παράγουν.

Περάσανε τα χρόνια, όλο και μεγάλωνα και εχθές το βράδυ έμαθα κάτι εντελώς νέο, δεν παράγουν μόνο λαχανάκια οι Βρυξέλλες, ναι αγαπητοί μου, καλλιεργούνε και ψηφαλάκια προς συγκεκριμένα Ελληνικά κόμματα. Αυτά τα καλλιεργούνε μέσα στα κτίρια. Η χαρά μου είναι ανείπωτη, μπράβο στους Βέλγους που βρήκαν και κάτι άλλο να παράγουν εκτός από λαχανάκια, με αυτή την επαγγελματική τους στροφή αποδεικνύουν το εμπορικό τους δαιμόνιο και γίνεται διπλή η χαρά μου που αυτή την φορά παράγουν κάτι που θα καταναλωθεί – τουλάχιστον κατ’ αρχήν – στην πατρίδα μου, αυτό δείχνει ότι κάποιοι μας σκέφτονται και μας υπολογίζουν .

Περισσότερο δε, με χαροποιεί το γεγονός ότι σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, η παραγωγή του εκλογικού αποτελέσματος των επερχόμενων Ελληνικών εκλογών πραγματοποιείται με ακριβή και ασφαλή τρόπο που θα προστατεύσει την βαλλόμενη από την λιτότητα υγεία των Ελλήνων πολιτών. Βεβαίως. Και όλα αυτά γίνονται στις Βρυξέλλες, εκεί από όπου ανακοινώθηκαν οι πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής των Βουλευτικών μας εκλογών. Αν δεν το ακούσατε, συμφώνησαν με τον Λουκάς Λουκ ότι αυτές θα γίνουν ή στις 29 Απρίλη ή στις 6 Μάη και έτσι η Ελλάδα θα συνεχίσει να ζει υπό την υψηλή προστασία των Ευρωπαίων φίλων της .

Ω, κύριοί μου εκ Βρυξελλών, πολύ σας ευχαριστούμε που μας σκέφτεστε!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!